Prepogosto vidimo črnske zgodbe prikazane skozi beli objektiv. Dati želimo novo perspektivo različnim resničnostim, s katerimi se srečujejo temnopolti.

Colin Kaepernick bo predstavil svojo življenjsko zgodbo v 6-delnem dokumentarcu, ki ga bo režirala Ava DuVernay. Foto: EPA
Colin Kaepernick bo predstavil svojo življenjsko zgodbo v 6-delnem dokumentarcu, ki ga bo režirala Ava DuVernay. Foto: EPA

Platforma za pretočni ogled vsebin, tv-serij in filmov Netflix bo posnela dokumentarec v šestih delih o Colinu Kaepernicku. Nekdanji zvezdnik poklicne lige v ameriškem nogometu NFL je bil prvi, ki je med predvajanjem ameriške himne pokleknil in tako protestiral proti policijski brutalnosti in rasnim krivicam v Združenih državah Amerike.

Netflixova dokumentarna nanizanka "Colin v črno-belem" se bo osredotočila na srednješolska leta igralca San Francisco 49ers ter s tem zajela njegovo življenjsko pot, ki je privedla do njegovega družbenega aktivizma.

Kaepernick od sezone 2016 po začetku svojega protestnega gibanja ne igra v ligi NFL. V Netflixovi seriji bo sam sodeloval kot pripovedovalec, ki ga bo usmerjala filmska ustvarjalka Ava DuVernay, tudi sama temnopolta Američanka, sicer režiserka filmov Selma, 13. amandma in serije When They See Us.

Kaepernickov poklek je postal še zlasti aktualen v zdajšnjem trenutku protestov v ZDA proti policijskemu nasilju, gibanja za enakopravnost, ki se je oblikoval po nasilni smrti Georgea Floyda.