Da, moral si si izbrati vzdevek. In če si si takrat ogledal vse filme o Jamesu Bondu, tako da sem si rekel "Vzel bom Jamesa Bonda".

Zdravnik pride in začne. Saj, če si tako dolgo v športu, že imaš izkušnje z infuzijami zaradi okrevanja ali bolečin. Tako si morate to zamisliti. Seveda imaš ob tem slab občutek, če te bodo ujeli.

Nekdanji šprinter Danilo Hondo je sistematično uporabo krvnega dopinga javno priznal televiziji ARD ob razkrivanju operacije Aderlass, zdaj pa je v okviru procesa v Münchnu še podal svoje pričanje pred sodiščem. Foto: EPA
Nekdanji šprinter Danilo Hondo je sistematično uporabo krvnega dopinga javno priznal televiziji ARD ob razkrivanju operacije Aderlass, zdaj pa je v okviru procesa v Münchnu še podal svoje pričanje pred sodiščem. Foto: EPA

Schmidtu plačal 25 tisoč evrov na sezono
Nekdanji nemški kolesar Danilo Hondo je na sojenju v zvezi z afero Aderlass na münchenskem sodišču priznal, da je leta 2012 uporabljal storitve zdravnika Marka Schmidta in pod njegovim nadzorom opravljal transfuzijo krvi oziroma krvni doping, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Hkrati je Hondo povedal, da je to delal kar v isti sobi skupaj s sostanovalcem in ekipnim kolegom pri Lampreju, Italijanom Alessandrom Petacchijem, ki za zdaj dopinga ne priznava.

Nemec je sodišču izjavil, da je pozimi 2011 Schmidt, nekdanji zdravnik ekipe Milram, prišel do njega in mu ponudil storitve, za katere je, preden je konec leta končal sodelovanje, plačal približno 25.000 evrov.

Sam je bil Bond, nekdo drug kar Bin Laden
Nemški kolesar, doping je priznal že lani v pogovoru za televizijo ARD in je zaradi tega izgubil delo pri švicarski reprezentanci, je opisal, kako so športniki, ki jih je dopingiral Schmidt, uporabljali kodna imena. Sam je imel psevdonim "James Bond", eden od osumljenih športnikov je uporabljal celo vzdevek Bin Laden.

Hondo je bil profesionalec 15 sezon, vozil je za Telekom, Gerolsteiner, Tinkoff, Androni in Lampre, kariero pa končal ekipi Trek Factory Racing leta 2014. Potem ko je bil leta 2005 na dirki okrog Murcie pozitiven na karfedon, je odslužil enoletno prepoved nastopanja. Njegova največja uspeha sta etapni zmagi na Giru leta 2001 in 2002.

Slovenca kaznovana, pričala (še) nista
Do zdaj je znano, da so v afero Aderlass vpleteni kolesarji iz šestih držav - Avstrije, Nemčije, Švice, Hrvaške, Slovenije in Italije. Hondo, Stefan Denifl, Georg Preidler in Pirmin Lang so priznali krvni doping, medtem ko Petacchi, Hrvat Kristijan Đurasek in Slovenca Kristijan Koren ter Borut Božič o tem še niso spregovorili, so pa prejeli kazni oziroma suspenz. Sojenje v Münchnu se nadaljuje s serijo pričevanj, med katerimi naj bi bila večina ujetih kršilcev protidopinških pravil.