Foto: Reuters
Foto: Reuters

V nogometu se take stvari dogajajo. Ne more vedno vse potekati po naših načrtih.

Nogometaš Manchester Cityja Gabriel Jesus je bil razočaran, ker ni smel izvajati najstrožje kazni na Anfieldu v 85. minuti. Riyad Mahrez je streljal prek vrat in derbi 8. kroga Premier lige med Liverpoolom in Manchester Ciytjem se je končal brez golov. Obe ekipi imata na vrhu lestvice po 20 točk, toliko jih je zbral tudi Chelsea.

Trener Cityja Pep Guardiola ničesar ne prepušča naključju. Sergio Agüero je prvi izvajalec najstrožjih kazni, a je igro zapustil že v 66. minuti, ko je vstopil Gabriel Jesus, ki si je že pripravil žogo na belo točko. Španski strateg je k sebi poklical Benjamina Mendyja in mu sporočil naj odide do Mahreza in mu sporoči, da naj on izvaja strel z enajstih metrov.

Perfekcionist Guardiola je spregledal pomemben statističen podatek. Mahrez je zgrešil kar pet izmed 12 strelov z bele točke. V zgodovini Premier ligi je izmed strelcev, ki so vsaj desetkrat izvajali enajstmetovko slabši le nekanji zvezdnik Aston Ville Juan Pablo Angel (5/10). Po koncu tem eje Guardiola priznal, da ni vedel za ta podatek, BBC.