Foto:
Foto:

Tudi če nizozemski investitorji pridejo, bodo ob pogledu na finance in na nepravilnosti pobegnili. Po mojem bodo morali v klubu temu milijonu dolga po točnem preverjanju podatkov pribiti približno 300.000 evrov dodatnega primanjkljaja.
Denar, priigran v kvalifikacijah za evropsko ligo, je šel za odkup terjatev, zato z njim ni bilo nič poplačano. Z določenimi podjetji smo imeli dogovor, da so pokrivali tekoče stroške, zdaj pa je ta denar šel na njihov račun. Oni so nam dali neke vrste kredit. Zato so tudi investitorji ostali v luknji, ker jim stvari niso bile realno predstavljene.
Gotovinska izplačila so vprašljiva. Obstajajo dvigi s klubskega računa. Kam je šel denar, se ne ve. Pri prodaji vstopnic manjka ogromno dokumentov, ne vemo natančno, kam je bil namenjen izkupiček. Če klubsko dokumentacijo kdor koli pregleda, bodo veliki problemi. Če pride do pregledov, če se v klubu oglasijo davčna uprava in kriminalisti, bodo ovadbe deževale.
Katja Prijol, računovodkinja nogometnega kluba Mura, je v intervjuju za Večer razkrila svoj pogled na težave v klubu, ki se še vedno trudi v Mursko Soboto pripeljati nizozemske vlagatelje, a se zdi, da je za to iz dneva v dan manj možnosti. Prijolova ima po dveh letih dela "vsega dovolj" in bo 31. decembra računovodske posle predala drugim.