Prekipelo je tudi navijačem: od predsednika zahtevajo razkritje višine dolga in ostale podrobnosti poslovanja v Muri 05. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Prekipelo je tudi navijačem: od predsednika zahtevajo razkritje višine dolga in ostale podrobnosti poslovanja v Muri 05. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
MIroslav Topič, predsednik Mure 05
Poleti 2011 je Miroslav Topič napovedoval, da bo za preživetje kluba dovolj, če bo na tribuni dovolj gledalcev. A to je bila le prva predsednikova napoved, ki se je izkazala za pravljično ... Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden


Zgroženi spremljamo dogajanje v klubu. Da so zadeve ušle izpod nadzora ni nobena skrivnost. S težkim srcem vsak dan prebiramo dnevno časopisje in sledimo utopičnim izjavam vodstva kluba. Da se tako ne da in tudi ne sme nadaljevati, je jasno vsem in napočil je čas za korenite spremembe.

Čas je za čiste račune ter transparentno ter iskreno poslovanje, brez zakulisnih igric ter raznoraznih fig v žepu. Zavedamo se, da finančna situacija tako v regiji kot tudi državi ni rožnata in da je sredstva za normalno delovanje kluba skorajda nemogoče dobiti. A smo kljub temu prepričani, da obstaja rešitev za Muro 05. Vsekakor pa ne s trenutno vodstveno zasedbo, predvsem pa ne z gospodom predsednikom na čelu kluba. Njegov odnos do samega kluba, igralcev, strokovnega vodstva, navijačev ter celotne javnosti je najmanj žalosten. Siti smo praznih obljub in pravljic, ki nam jih vsake toliko natrosi. Zadeve se morajo urediti, začenši z odstopom predsednika društva. Tako naprej ne gre!

Zahtevamo, da predsednik kluba, gospod Miroslav Topič do petka, 18. 01. 2013, javnosti predstavi resnično finančno poročilo kluba in tako javnost seznani z resničnim dolgom nogometnega društva Mura 05, predloži vse transakcije s klubskega transakcijskega računa in da se do omenjenega datuma na transakcijskem računu kluba znajdejo finančna sredstva njegovih potencialnih investitorjev (s katerimi nas pelje žejne čez vodo že več kot leto dni), iz katerega koli konca sveta že prihajajo. V nasprotnem primeru odločno zahtevamo, da poda svoj nepreklicen in brezpogojen odstop z mesta predsednika ND Mura 05!

S to izjavo se distanciramo od kakršnih koli groženj, odganjanj potencialnih investitorjev ter posameznikov, ki bi želeli pomagati klubu v težkih časih. Ti so vedno dobrodošli. Naše želje in zahteve so le, da se na mizo položijo vse karte in da se končno vidi prava situacija v klubu. Želimo si, da bi s skupnimi močmi rešili nastale težave in tako Murski Soboti oziroma celotnemu pomurskemu in tudi slovenskemu prostoru ohranili (nekdanji) nogometni ponos.

Nikoli se nismo aktivno vtikali v klubsko politiko, postavljali zahtev ter morebiti celo grozilni vodstvu. Žal nas je trenutna klavrna podoba našega kluba prisilila, da se oglasimo ter postavimo zahteve, za boljši jutri našega kluba, naših otrok ter vseh, ki jim je ND Mura 05 pri srcu.

Navijači ND Mura 05