Letošnji maraton v Ljubljani je postregel z rekordom. Foto: BoBo
Letošnji maraton v Ljubljani je postregel z rekordom. Foto: BoBo

Organizator Volkswagna 23. Ljubljanskega maratona izjavlja, da so dolžine vseh treh tekov prireditve v skladu s predpisanim standardi Mednarodne atletske zveze (IAAF) in Svetovnega združenja za maratone in cestne teke (AIMS), za vse tri proge ima organizator ustrezna potrdila.

Če kdor koli dvomi o korektnosti meritve in potrdila, ima pravico zahtevati ponovno meritev, vendar v primeru potrditev točnosti nosi vse stroške postopka. Pavšalna izjava tekača meče veliko temno senco na celotno prireditev, ki ima še posebej ob letošnjih dosežkih lahko zelo negativen učinek.

Organizatorji 23. ljubljanskega maratona – predsednik organizacijskega odbora Andrej Razdih, direktor maratona Gojko Zalokar in certificirani merilec proge IAAF Tomo Šarf – so se odzvali na izjavo zmagovalca teka na 21 km Roka Puharja, ki je dejal, da je proga nekoliko predolga, ter zatrdili, da so dolžine vseh treh tekov prireditve v skladu s predpisanimi mednarodnimi standardi in imajo za potrditev tega tudi ustrezna potrdila. Vir: STA