Foto:
Foto:

Bil je užaljen, ker je bila delegacija KZS-ja pred tem v Barceloni pri Lakoviču in Lorbku. Bili so tudi pri Udrihu, a so po obisku v Barceloni dali v javnost informacijo, da je Lakoviču obljubljeno mesto v prvi peterki. Se pravi, Jaki so lahko obljubili, Benu pa ne. Tako je Beno razmišljal.

Problem vidim le v komunikaciji, tu pa do izraza pride veličina selektorja. V komunikaciji so trenerji iz bivše Jugoslavije mojstri. Oni so mojstri manipulacije. Bil sem igralec. Igralci so zverine, ki te požrejo. Če jim daš prst, ti bodo odgriznili roko. Če pa jih znaš obvladati in zmanipulirati, ti bodo sledili kot jagenjčki. Tega pri nas nihče ne zna. Konec koncev moraš znati kdaj pa kdaj tudi koga nategniti. Lahko daš nekoga v prvo peterko, pa nato igra le pet minut. Lahko pa bi tudi oba igrala v prvi peterki. Pomembna je le komunikacija.

Peter Vilfan na vprašanje v Dnevnikovi prilogi Objektiv, zakaj Beno Udrih ni hotel igrati na svetovnem prvenstvu v košarki. Kot je znano, je Beno Udrih pred prvenstvom zahteval, da igra v prvi peterki, selektor Slovenije Memi Bečirovič pa mu ni hotel popuščati in reprezentanca je v Turčijo odpotovala brez branilca Sacramenta.