Sorodna novica Wright odgovarja Rogliču: Bil je samo dirkaški incident

Odnosi v tem športu so na precej nizki ravni tako med tekmovalci kot med ekipami. Da nekoga podreš in nimaš toliko vesti, da bi vsaj prišel pogledat, kaj je s tem kolesarjem in se pozanimat, kaj se dogaja z njim ... V drugih športih smo vajeni, da če se zgodi kontakt in nesreča, ga drugi pride vsaj pogledat, mu telefonira, kar koli ...

V tem primeru pa – niti športni direktorji se ne zanimajo nič, prav tako je za UCI ta padec že pozabljen. Konj je padel, karavana gre dalje. To za kolesarstvo ni spodbudno, UCI bo moral rešiti še veliko težav. Padcev je iz leta v leto več, nič pa se ne naredi za to, da bi ugotovili, v čem je težava. Na Dirki po Španiji praktično ni bilo etape, da ne bi bilo padca.

Primož Čerin, zaupnik in prijatelj Primoža Rogliča, je med prenosom kronometra (Čerin je med SP-jem v vlogi strokovnega komentatorja) na TV SLO povedal svoje mnenje o nesreči Primoža Rogliča v zaključku 16. etape Dirke po Španiji, ko se je Roglič še s štirimi kolesarji v predmestju Seville boril za etapno zmago, vendar krvav končal na tleh, potem ko ga je spodnesel Fred Wright iz ekipe Bahrain Victorious.

Sorodna novica Roglič po nesreči na Vuelti prst usmeril v Freda Wrighta