Urška Žolnir:
Urška Žolnir: "Imam že dve olimpijski medalji, od zdaj tudi zlato, kar si nikoli nisem upala niti pomisliti, kaj šele napovedati." Foto: STA/Stanko Gruden

V mesecu dni se bom odločila, morda bom vztrajala še dve leti. Stara sem 30 let in težko bi zdržala še štiri leta tak tempo. Izredno zahtevni treningi, neprestano hujšanje in zbijanje teže, ne vem … O tem se bomo odločali v prihodnjih tednih. Zdaj je treba najprej prespati to zlato kolajno in urediti misli.

Novopečena olimpijska prvakinja v judu do 63 kg Urška Žolnir je že na uradni novinarski konferenci po torkovem šampionskem pohodu potrdila, da resno razmišlja o koncu športne kariere. Kocka še ni padla, jasno pa je povedala, da se čez 4 leta v Riu de Janeiru 2016 ne vidi več v vlogi tekmovalke.

Že krone kariere 30-letna judoistka iz Pernovega pri Žalcu ni proslavljala pretirano, saj se je za naslednjih nekaj dni prelevila v pomočnico trenerju Marjanu Fabjanu, ki mu pomaga pri taktični pripravi dveh klubskih kolegic. Anamari Velenšek čaka v četrtek nastop v kategoriji do 78 kg, bronasto iz Pekinga Lucijo Polavder pa v petek v kategoriji nad 78 kg. Ravno trenerska pot je eni najbolje tehnično podkovanih judoistk na svetu tudi usojena.

Iz Londona
Toni Gruden