Fotofiniš za bron: Petra Majdič in Vesna Fabjan. Ali je Majdičeva res ovirala Fabjanovo? Foto: Reuters
Fotofiniš za bron: Petra Majdič in Vesna Fabjan. Ali je Majdičeva res ovirala Fabjanovo? Foto: Reuters

Nekateri to zgodbo poznajo in ji pravijo: "Vesna, dobra si, da to tako dobro prenašaš." Večina pa žal ne pozna resnice, ki je tudi javnosti prikrita. Vesna je nanjo že nekajkrat opozorila, vendar je vedno dobila "zaušnico", čeprav gre za resnico. Kakorkoli, kmalu bo prišel pravi čas za RESNICO!

Del zapisa na uradni spletni strani Vesne Fabjan naslovljen Zakulisje svetovnega prvenstva. Komentar se dotika razpleta na šprinterski tekmi, kjer je Fabjanova v boju s Petro Majdič ob istem času šele po fotofinišu ostala brez bronaste medalje. Fabjanova oz. sestavljalec zapisa omenja, da se ji je zaradi zapiranja opravičila tudi Jusztyna Kowalczyk, medtem ko Majdičeve ne omenja poimensko, a nanjo leti zelo neposreden očitek:

Vesna je medaljo najverjetneje izgubila na vrhu zadnjega vzpona, kjer je uvidevno pred sebe spustila tekmovalko, ki ji je sicer nekoliko zaprla pot. Res je to šprint, tekma, kjer se lahko zgodi marsikaj, ampak kakšna športna gesta po koncu tekme pa bi bila najbrž vseeno upravičena?!

Vir: http://www.vesnafabjan.si/