... bi že imel novinarsko konferenco in se poslovil uradno. V čustvenem smislu se nikoli ne bom poslovil od Dinama, to je moje življenje, ampak kar se tiče mojega dela in sodelovanja pri kakršnem koli vodenju, pa je to preteklost.

Verjamete, da se je Zdravko Mamić od nogometa in Dinama poslovil zgolj z intervjujem za časopis iz Banjaluke? Foto: EPA
Verjamete, da se je Zdravko Mamić od nogometa in Dinama poslovil zgolj z intervjujem za časopis iz Banjaluke? Foto: EPA

Nekdanji svetovalec hrvaškega nogometnega kluba Dinamo in športni agent Zdravko Mamić je v intervjuju za banjaluški časopis Glas Srpske dejal, da se poslavlja od Dinama in nogometa. K temu naj bi ga spodbudila smrt hrvaškega nogometnega trenerja Ćira Blaževića, ker po njegovem mnenju takšnih nogometnih velikanov, kot je bil on, ne bo več.

Mamić je še poudaril, da se ne počuti izdanega, čeprav je še pretekli mesec napadal upravo Dinama in predvsem njenega člana Krešimirja Antolića, s katerim se je bojeval za prevlado v klubu. Zatrdil je, da ga ne zanima niti izid marčevske skupščine, na kateri bodo izbirali nove člane uprave in izvršnega odbora.

Sorodna novica V 88. letu umrl legendarni Miroslav Blažević

V ozadju lobira, hkrati pa prejel novo ovadbo

Hrvaški časopis Jutarnji list medtem poroča, da Mamić kljub zadnjim zagotovilom, da se poslavlja od nogometa, tega ne namerava storiti. Po informacijah, ki jih je pridobil časopis, je namreč že začel nova lobiranja, ki naj bi predvidoma čez dva tedna dobila poln zamah. Proti Zdravku Mamiću so člani nogometnega kluba Dinamo pretekli mesec vložili kazensko ovadbo. Poleg njega so kazensko ovadili še 45 članov skupščine kluba in tri člane nadzornega odbora.

V kazenski ovadbi so zapisali, da so vsi del kriminalne združbe, in jih prijavili za kazniva dejanja zlorabe položaja in pooblastil, zlorabe zaupanja v gospodarskem poslovanju, prejemanja in dajanja podkupnin ter trgovanja z vplivom in dajanja podkupnine za trgovanje z vplivom.

Sorodna novica Mamić zaporno kazen pričakal na begu v Hercegovini

Pred dvema letoma obsojen na šest let in pol zapora

Zdravko Mamić, ki ima državljanstvo Bosne in Hercegovine ter je pred hrvaškimi pravosodnimi organi že pred časom pobegnil v BiH, je za Glas Srpske dejal, da ga novi pravosodni postopek ne skrbi in da se ne bo vrnil na Hrvaško. Obenem je izrazil prepričanje, da bo sodišče za človekove pravice v Strasbourgu razsodilo v njegovo korist po pritožbi na pravnomočno razsodbo, ki jo je pred dvema letoma potrdilo vrhovno sodišče v Zagrebu.

Zdravku Mamiću je vrhovno sodišče zaradi malverzacij pri prestopih igralcev in izogibanju davčnim dolžnostim takrat potrdilo šest let in pol zapora, njegovemu bratu Zoranu Mamiću pa so sodne oblasti izrekle štiri leta in osem mesecev zaporne kazni.