Željko Filipović je igral za vijoličaste v zlatem obdobju kluba. Foto: www.alesfevzer.com
Željko Filipović je igral za vijoličaste v zlatem obdobju kluba. Foto: www.alesfevzer.com

V Mariboru v tem trenutku ne vidim nikakršne kakovosti. Vedel sem, da bo imel Maribor težave. Če si najboljši v Celju, Zavrču, še ne pomeni, da boš prišel v Maribor in naredil razliko. To tako ne gre. Maribor je specifičen klub.

Tam so zdaj fantje, ki gredo ob devetih zvečer spat in so pridni. Potem pa so tudi na igrišču – pridni. In si ne upajo ničesar.

Rudi Požeg Vancaš ni Agim Ibraimi, ni Mezga. Seveda ima kakovost, a tudi Rajko Rep jo je imel. Težko je igrati za Maribor. Trenutno mi igralci delujejo zelo nemoško. Pride tekma z Olimpijo in naredijo tri prekrške, Ljubljančani pa 20. Ker so pridni.

Ko je Maribor imel "mangupe", je imel tudi rezultate. Zdaj pa "mangupov" ni več. "Mangup" ima svoje prednosti in slabosti, ampak rezultate boš z njim imel. V šestih letih se lahko pohvalim s petimi naslovi državnega prvaka, tremi nastopi v Evropski ligi in nato še z Ligo prvakov. Bomo videli zdajšnjo generacijo v naslednjih petih letih.

Željko Filipović je med letoma 2010 in 2016 odigral 139 prvenstvenih tekem za Maribor. V pogovoru za EkipoSN je brez dlake na jeziku kritiziral zdajšnjo zasedbo vijoličastih, ki so po 25 krogih Prve lige TS šele na četrtem mestu.