Luka Dončić bo v naskoku na šampionski prstan potreboval boljši spremljevalni orkester. Foto: Reuters
Luka Dončić bo v naskoku na šampionski prstan potreboval boljši spremljevalni orkester. Foto: Reuters

Do te tekme so Mavericksi v letošnji končnici dobili pet od šestih tekem na domačem parketu. Luka Dončić je dosegel 40 točk, vključno z 21 v zadnji četrtini, a njegova ekipa je doživela šesti poraz na osmih tekmah, ko je slovenski as dosegel plato 40 točk v končnici. Z njim na parketu je Dallas v končni statistiki izgubil za 19 točk.

"Še vedno se učim. V prvih dveh četrtinah sem igral zelo slabo, prevzemam krivdo nase. Toda vse to je del učnega procesa. Ko bo sezona končana in se bomo ozrli nazaj, sem prepričan, da smo se naučili veliko stvari," je povedal Dončić, ki je zbral še 11 skokov, tri podaje in dve blokadi. "Sem prvič v konferenčnem finalu. Imam komaj 23 let," se je skorajda opravičeval Dončić.

Sorodna novica Dončić nasul 40 točk, a Golden State je le še korak od velikega finala

Dončić je šele šesti košarkar v zgodovini, ki je na zaporednih tekmah dosegel vsaj 40 točk in obe izgubil. V tej družbi so še Devin Booker, LeBron James, Magic Johnson, Michael Jordan in Jerry West.

"Warriorsi igrajo neverjetno. Vsak natančno pozna svojo vlogo. Vidi se, da so že dolgo skupaj in da se ekipa skrbno gradi," je povedal Dončić, ki je imel ob sebi premalo razpoloženih igralcev. Reggie Bullock (met 0/10) in Maxi Kleber (0/5) sta ostala na ničli, Dwight Powell je prispeval zgolj tri točke, Davis Bertans dve.

Tako kot Dončić tudi trener Jason Kidd gleda na stvari dolgoročno. "To je začetek naše poti. Pred sezono nas nihče ni videl v konferenčnem finalu. Dobro je iti skozi ta proces proti, lahko ji rečemo, dinastiji. Imajo tri košarkarje, ki bodo v Hiši slavnih. Mi smo se naučili lekcijo. To ni konec, ampak šele začetek," je povedal Kidd.

Četrta tekma bo v sredo ob 3.00 prav tako v Dallasu.

Dallas po novem mrku v tretji četrtini zaostaja že z 0:3 v zmagah