Najbolj spremljan je bil finale v metu diska, kjer je Kristjan Čeh osvojil srebrno medaljo. Foto: EPA
Najbolj spremljan je bil finale v metu diska, kjer je Kristjan Čeh osvojil srebrno medaljo. Foto: EPA

TV Slovenija je pripravila več kot 70 ur prenosov. Gregor Peternel, odgovorni urednik športnega programa na TV Slovenija, je zelo zadovoljen, saj si je vsaj minuto letošnjih evropskih prvenstev v Münchnu in Rimu ogledalo kar 47,2 % oz. 903.000 različnih gledalcev, starejših od štirih let.

Povedal je, da je bil najbolj gledan televizijski prenos skupnega evropskega prvenstva v Münchnu prenos atletike v petek, 19. avgusta zvečer, s povprečno gledanostjo 7,2 %, oz. 138.200 gledalcev, kar predstavlja 24 % takratnih gledalcev televizije, hkrati pa je bila ta dan to tudi najbolj gledana vsebina v svojem časovnem pasu na slovenskih televizijah.

Med najbolj gledanimi tekmami so bile tekme v športnem plezanju, pa tudi kolesarstvo in namizni tenis (vir: AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, nad 4 leta, gledanost znotraj istega dne).

V času prvenstev so na spletni strani MMC-ja pripravili in objavili skupaj več kot 60 člankov. Ogledov teh člankov je bilo več kot 830.000. Najbolj brani so bili članki o nastopih Janje Garnbret, Kristjana Čeha in Darka Jorgiča z več kot 60 tisoč ogledi.

Naslednje evropsko prvenstvo, ki ga bomo spremljali prek televizije, radia in spleta, se bo začelo v ponedeljek, 29. avgusta. Takrat bo slovenska reprezentanca v Splitu začela nastope na prvenstvu stare celine v vaterpolu.