Janja Garnbret je še enkrat potrdila prevlado v športnem plezanju. Foto: Reuters
Janja Garnbret je še enkrat potrdila prevlado v športnem plezanju. Foto: Reuters

Največ, kar pet, so jih osvojili športni plezalci. Nesporna junakinja slovenskega tabora in tudi ena najuspešnejših posameznic v prestolnici Bavarske je bila Janja Garnbret, ki se lahko pohvali s tremi zlatimi medaljami. Najboljša je bila v težavnostnem in balvanskem plezanju ter v kombinaciji obeh disciplin, kar je nova olimpijska panoga čez dve leti v Parizu.

Uspeh slovenskih plezalcev, ki so dokazali prevlado v tem športu, sta s srebrom v težavnostnem plezanju in v kombinaciji dopolnila Luka Potočar in Mia Krampl.

Slovenski športniki iz evropskih prvenstev v Münchnu prinesli kar deset medalj

V atletiki je Slovenija osvojila dve medalji. Kristjan Čeh je naslovu svetovnega prvaka v metu diska dodal še srebrno medaljo na evropskem prvenstvu, Tina Šutej pa je kljub poškodbi roke na ogrevanju osvojila bron v skoku s palico.

Dva tedna po srebru na svetovnem prvenstvu si je kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman priborila še evropsko srebro na 200 metrov in bron na 500 metrov.

Slovenski uspeh je v nedeljo s srebrno medaljo v namiznem tenisu dopolnil Darko Jorgić, ki je po četrtfinalu olimpijskih iger v Münchnu dosegel uspeh kariere.

Najuspešnejša država v devetih športih, ki jih je združevalo skupno evropsko prvenstvo, je bila Nemčija s 26 zlatimi, 20 srebrnimi in 14 bronastimi medaljami. Druga je bila Velika Britanija (24, 19, 17) in tretja Italija (14, 18, 19).

V spodnjih videoposnetkih lahko še enkrat podoživite največje slovenske uspehe v Münchnu.

Nastop Janje Garnbret v težavnosti
Nastopi Janje Garnbret na balvanih
Garnbret prvakinja, Potočar podprvak
Mia Krampl po drugem mestu na EP-ju
Čeh srebrn za Alekno: Presenetil me je
Tina Šutej z bronom v Münchnu do uspeha kariere
Anja Osterman po fotofinišu do brona za tri tisočinke
Anja Osterman po nervoznem startu blizu zlata, a zadovoljna tudi s srebrom
Jorgić po imenitnem začetku v finalu popustil, a je lahko ponosen na srebro

media