Felipe Massa se poslavlja od karavane formule ena. Foto: EPA
Felipe Massa se poslavlja od karavane formule ena. Foto: EPA

Le nekaj mesecev zatem, ko je lani napovedal konec kariere, je že sedel za volanom Williamsa. Razlog je bil odhod Valtterija Bottas k Mercedesu, potem ko se je presenetljivo upokojil svetovni prvak Nico Rosberg.

"Kot veste, sem že lani napovedal slovo, a sem se zaradi prošnje Williamsa odločil, da dirkam še eno leto. Tokrat bosta dirki v Braziliji in Abu Dabiju res moji zadnji," je povedal Massa, ki se je zahvalil družini, navijačem in pokroviteljem ter dodal, da se s tem ne poslavlja od dirkanja, ampak se bo verjetno preizkusil v kakšni drugi kategoriji. Brazilec je v karieri zmagal na 11. dirkah. Vse je dosegel s ferrarijem, s katerim je leta 2008 v boju za naslov svetovnega prvaka le za točko zaostal za Lewisom Hamiltonom.

Pri Williamsu medtem še niso razkrili dvojice, ki bo naslednjo sezono sedela za volanom devetkratnih konstruktorskih prvakov. Skoraj zagotovo bo še naprej zanje vozil kanadski mladenič Lance Stroll, med kar nekaj kandidati za zamenjavo Masse pa naj bi bil tudi Poljak Robert Kubica, ki je pripravljen na vrnitev v karavano kraljice motošporta.