Sebastian Vettel (spredaj) in Charles Leclerc sta trčila v medsebojnem boju za četrto mesto. Monačan je dirko z zlomljeno desno obeso sklenil v izletnem območju četrtega zavoja, Nemec nekaj zavojev pozneje s predrto zadnjo levo gumo, ki mu je dodobra uničila podvozje. Foto: Reuters
Sebastian Vettel (spredaj) in Charles Leclerc sta trčila v medsebojnem boju za četrto mesto. Monačan je dirko z zlomljeno desno obeso sklenil v izletnem območju četrtega zavoja, Nemec nekaj zavojev pozneje s predrto zadnjo levo gumo, ki mu je dodobra uničila podvozje. Foto: Reuters
Sorodna novica Kaotični Interlagos pripadel Verstappnu

Moštvo iz Maranella je v Interlagosu ostalo brez točk, potem ko sta omenjena dirkača v drugi polovici brazilske preizkušnje trčila v medsebojnem dvoboju in odstopila.

O trku, ki je dodatno začinil zaključek brazilske preizkušnje, se je po dirki prelilo veliko črnila. Ugibalo se je, kdo je bil kriv. Strokovnjaki na Sky Sports in na BBC-ju so enotnega mnenja, da je za odstop obeh dirkalnikov poskočnega konjička odgovoren Vettel.

Sorodna novica Honda prišla na svoj račun ob Gaslyjevem najsrečnejšem dnevu v življenju

Vsaka najmanjša napaka škoduje
Ferrariju se je obetalo lepo število točk, še posebej so bile te pomembne za Leclerca, ki se aktivno bori za končno tretje mesto v skupnem seštevku, a po odstopu je glavni favorit za mesto tik za mercedesoma zdaj Max Verstappen, ki je v Interlagosu dosegel deveto zmago v karieri. "Žal mi je za moštvo. Žal mora biti tudi dirkačema," je za Reuters po dirki dejal vodja moštva Ferrari Mattia Binotto in dodal: "Ker smo si že zagotovili drugo mesto v konstruktorskem seštevku, smo obema omogočili medsebojno dirkanje na nož. Vendar se morata zavedati, da vsaka najmanjša napaka škoduje. Menim, da je vsak izmed njiju odgovoren za trk. Zavedata se, da so neumne napake res neumne. To, kar se je zgodilo v Sao Paulu, je sramotno za naše moštvo."

Hill: Ne smeta se obnašati kot otroka
Oglasil se je tudi svetovni prvak v formuli ena iz leta 1996 Damon Hill, ki je poudaril, da bi se na Binottovem mestu pogovoril z dirkačema in jima zabičal, da se podobne napake ne smejo več ponoviti. "Na njegovem mestu bi ju posedel v sobo in jima ukazal, da se na stezi v takšnem moštvu ne moreta obnašati kot kakšna otroka. Odgovorna sta do sebe in do svojega moštva," je povedal Britanec, ki meni, da bi moral krivdo za nesrečo priznati le Vettel. Ta je v preteklosti že poskrbel za podoben incident, in sicer na dirki za VN Turčije leta 2010, ko je trčil s tedanjim moštvenim kolegom pri Red Bullu, Markom Webbrom.

Coulthard: Seb ni več tako dober
Oglasil se je še en nekdanji britanski dirkač, David Coulthard, ki je za Channel 4 poudaril, da je Vettel tarča kritik že vso sezono. "Za njim je težka sezona. V moštvo je prišel mladi dirkač, ki je dokazal svoje sposobnosti in predvsem hitrost. V skupnem seštevku je Charles uvrščen pred štirikratnim svetovnim prvakom. Stara slava ti pač ne zagotavlja uspeha v prihodnosti, Mislim, da obupani ljudje delajo obupne stvari. Ne bi ravno rekel, da je Seb obupan, vendar v dirkanju na nož vsekakor ni več tako dober kot drugi dirkači," je povedal 48-letni Škot.

Leclerc: Dovolj sva zrela
22-letni Leclerc, najboljši posameznik v kvalifikacijah v letošnji sezoni, je pojasnil, da se je neposredno po dirki pogovoril le z Binottom, ne pa tudi s Vettlom. "Prepričan sem, da sva dovolj zrela, da vse skupaj razrešiva in pustiva za seboj. Obema je zelo žal za moštvo, oba sva zelo razočarana," je še dejal Monačan.

Tretja letošnja zmaga Verstappna in polom Ferrarija v Interlagosu

Skupni vrstni red 2019, dirkači (20/21):

#DirkačMoštvoTočke
1Lewis HamiltonMercedes387 (5)
2Valtteri BottasMercedes314 (2)
3Max VerstappenRed Bull260 (5)
4Charles LeclercFerrari249 (2)
5Sebastian VettelFerrari230 (2)
6Pierre GaslyToro Rosso (Red Bull)95 (2)
7Carlos SainzMcLaren 95
8Alexander AlbonRed Bull (Toro Rosso)84
9Daniel RicciardoRenault54
10Sergio PerezRacing Point46
11Lando NorrisMcLaren45
12Kimi RäikkönenAlfa Romeo43
13Nico HülkenbergRenault37
14Daniil KvjatToro Rosso35
15Lance StrollRacing Point21
16Kevin MagnussenHaas20
17Antonio GiovinazziAlfa Romeo12
18Romain GrosjeanHaas8
19Robert KubicaWilliams1
20George RussellWilliams0