VN AVSTRIJE
Formula 1 Rolex Grosser Preis von Österreich 2020

5. julij 2020

Po mnenju številnih ima Spielberg eno najpreprostejših prog na koledarju formule ena, ki je v preteklosti poskrbela za zelo razburljive in tesne zaključke dirk.

VN ŠTAJERSKE
Formula 1 Pirelli Grosser Preis der Steiermark 2020
12. julij 2020

Prvič v zgodovini formule ena se je zgodilo, da je eno dirkališče v posamični sezoni gostilo dve dirki. Spielberg je le teden dni po VN Avstrije gostil še krstno dirko za VN Štajerske.

VN MADŽARSKE

Formula 1 Aramco Magyar Nagydij 2020

19. julij 2020

Visoke temperature. Razbeljen asfalt. Po tradiciji skoraj brez padavin. To je dvanajsta preizkušnja formule ena v sezoni. V naši neposredni bližini, na Madžarskem.

VN VELIKE BRITANIJE

Formula 1 Pirelli British Grand Prix 2020

2. avgust 2020

Muhasto vreme in fanatični navijači. To je Silverstone, kjer dirkače čaka dirka za VN Velike Britanije. Britanska preizkušnja je bila vselej na koledarju formule ena.

VN OB 70. OBLETNICI FORMULE ENA
Emirates Formula 1 70th Anniversary Grand Prix 2020
9. avgust 2020

Po Spielbergu bo Silverstone postal drugo dirkališče v zgodovini, ki bo v isti sezoni gostilo dve dirki. Tokrat se bodo dirkači merili za zmago na VN ob 70. obletnici formule ena.

VN ŠPANIJE
Formula 1 Aramco Gran Premio de España 2020
16. avgust 2020

VN Španije v Barceloni. Prizorišče, ki ga dirkači zelo dobro poznajo, saj vsako leto med zimskimi testiranji v Montmelu preizkušajo zmogljivosti svojih dirkalnikov.

VN BELGIJE
Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix 2020
30. avgust 2020Skupek zavojev Raidillon-Eau Rouge je zaščitni znak dirkališča v Spa-Francorchampsu. A to je le manjši del izjemne proge, ki jo ima večina dirkačev najraje. Zakaj? Ima tako rekoč vse.
VN ITALIJE
Formula 1 Gran Premio Heineken D'Italia 2020
6. september 2020

Ena najlažjih prog, morda celo najlažja na koledarju formule ena. Pravzaprav gre za ravnino, prekinjeno s tremi šikanami in kultno 'parabolico'. Ob progi pa razgreti navijači Ferrarija. Dobrodošli na Autodromu v Monzi!

VN TOSKANE
Formula 1 Pirelli Gran Premio Della Toscana Ferrari 1000 2020
13. september 2020Karavana formule ena je dirkališče v Mugellu obiskala že večkrat, na njem so moštva izvajala številna testiranja, a letos bo to dirkališče prvič v zgodovini gostilo dirko najelitnejšega razreda motošporta.
VN RUSIJE
Formula 1 VTB Russian Grand Prix 2020
27. september 2020

Leta 2014 je v sklopu olimpijskih iger gostil najboljše zimske športnike na svetu, zdaj vsako leto gosti najboljše dirkače. Soči, kjer je na sporedu dirka za VN Rusije.

VN EIFLA
Formula 1 Aramco Grosser Preis Der Eifel 2020
11. oktober 2020

Po sedmih letih se formula ena vrača na Nürburgring, ki bo gostil še četrto različno dirko v tem razredu - dirko za VN Eifla. Predtem je gostil VN Nemčije, VN Evrope in VN Luksemburga.

VN PORTUGALSKE
Formula 1 Heineken Grande Premio de Portugal 2020
25. oktober 2020

Formula ena se na Portugalsko vrača prvič po letu 1996, ko so dirko izpeljali v Estorilu. Tokrat bodo dirkalniki hrumeli v Portimau pri Algarveju. To bo 17. dirka za VN Portugalske, ki bo štela za svetovno prvenstvo v formuli ena.

VN EMILJE-ROMANJE
Formula 1 Emirates Gran Premio Dell'emilia Romagna 2020
1. november 2020

Na koledar kraljice motošporta se je po 14 letih vrnila Imola. Kultno dirkališče Enza in Dina Ferrarija se je številnim vtisnil v spomin po tragičnem koncem tednu leta 1994, ko sta umrla Roland Ratzenberger in Ayrton Senna. Tedaj so se dirkači merili za VN San Marina, tokrat za VN Emilije-Romanje.

VN TURČIJE15. november

Po letu 2011 se na koledar formule ena vrača tudi dirka za VN Turčije v Carigradu. Lahko bi rekli, da gre za dvorišče Felipeja Masse. Nekdanji dirkač je edini, ki je v Turčiji slavil več kot dvakrat, na najvišjo stopničko mu je uspelo stopiti celo trikrat zapored med letoma 2006 in 2008. Proga je znana predvsem po zloglasnem 8. zavoju. Se ga že veselite?

VN BAHRAJNA29. november

Dirka za VN Bahrajna je bila na koledar 2020 uvrščena na začetku sezone, a so jo zaradi pandemije preložili. Nov datum so našli ob koncu novembra. Gre za dirko, ki jo imajo dirkači zelo radi. Zakaj? Zaradi ogromnih izletnih območij, zaradi katerih napake praktično niso kaznovane, saj se lahko dirkači skoraj vedno z nepoškodovanim dirkalnikom vrnejo na progo.

VN SAHIRJA6. december

Dirkališče v Sahirju bo teden dni po VN Bahrajna gostilo še eno dirko formule ena, le da bo tokrat preizkušnja potekala po zunanjih progah dirkališča, 'bahrajnskem ovalu'. Proga je dolga le 3.664 km, dirkači bodo krog premagali v manj kot minuti. Obenem bodo dirko začeli v večernih urah in bo potekala pod žarometi.

VN ABU DABIJA13. december

Sezona v elitnem razredu motošporta se v zadnjih letih tradicionalno končuje v mondenem Abu Dabiju, tudi letos, ko je koledar precej spremenila pandemija novega koronavirusa. Večkrat se je že zgodilo, da je na sklepni dirki sezone padla odločitev o svetovnem prvaku. Bomo videli, če bo tudi letos tako.