Navijači se bodo zbrali v podporo šampionu. Foto: EPA
Navijači se bodo zbrali v podporo šampionu. Foto: EPA

Popularni Schumi, ki je s številnimi uspehi in sedmimi naslovi svetovnega prvaka formule ena pridobil izjemno veliko število navijačev, bo v petek dopolnil 45 let. Navijači bodo v znak podpore v tišini bedeli pred bolnišnico, v kateri se Nemec v umetni komi bojuje za življenje.

Posebno podporo načrtujejo tudi pri Ferrariju, saj se bodo na rojstni dan poklonili najuspešnejšemu dirkaču vseh časov. Za volanom poskočnega italijanskega konjička je Schumacher dosegel največje uspehe, saj je kar petkrat zapored postal svetovni prvak.

Novih novic o stanju dirkača ni
Agentka Sabine Kehm je v sredo dejala, da je stanje po hudem padcu na smučanju z družino stabilno, še prezgodaj pa je za kakršne koli sklepe. Dan pred rojstnim dnevom novic o stanju ni bilo. Zdravniki so sicer zmagovalca 91 dirk v kraljici motošporta že dvakrat operirali.

Na uradni strani športne ikone se je za vso podporo in dobre želje številnih navijačev zahvalila tudi Schumacherjeva družina. "Dajejo nam neverjetno podporo. Vsi vemo, da je borec, ki se ne bo predal, " so zapisali v zahvalo.