Nigel Mansell je dobil zadnjo dirko za VN Mehike leta 1992. Tistega leta je tudi osvojil svoj prvi in edini naslov svetovnega prvaka v formuli ena. Foto: Reuters
Nigel Mansell je dobil zadnjo dirko za VN Mehike leta 1992. Tistega leta je tudi osvojil svoj prvi in edini naslov svetovnega prvaka v formuli ena. Foto: Reuters
Formula ena se vrača v Mehiko

Mansell je v Mehiki slavil dvakrat, prvič že davnega leta 1987, drugič pa pet let pozneje, ko sta mu družbo na odru za zmagovalce delala Riccardo Patrese in Michael Schumacher. Obe zmagi je Britanec dosegel z williamsom, leta 1992 je osvojil tudi svoj prvi in edini naslov svetovnega prvaka v kraljici motošporta.

Počaščen, ponosen in zelo vesel
Največja atrakcija dirkališča v preteklosti je bil zloglasni zavoj Peraltada, zadnji zavoj pred štartno-ciljno ravnino, ki so ga iz varnostnih razlogov spremenili in poimenovali po Mansllu. "Zelo lepe spomine imam na dirke v Mehiki. Ne le na dirke, tudi na tamkajšnje ljudi in na stezo, ki mi je na koledarju formule ena vsako sezono predstavljala enega izmed vrhuncev. Ko sem izvedel, da bodo zadnji zavoj prenovljene steze poimenovali po meni, sem bil navdušen. Počaščen, ponosen in zelo vesel," je povedal Mansell, ki je v elitnem razredu motošporta odpeljal 191 dirk. "Zaradi vsega skupaj sem se takoj spomnil na nepričakovan prehitevalni manever, ki sem ga dejansko izvedel na stari Peraltadi leta 1990, ko sem ugnal Gerharda Bergerja in se uvrstil za Ferrarijevim moštvenim kolegom Alainom Prostom. Ne morem verjeti, da se je to zgodilo že pred 25 leti - in ne morem verjeti, da je od moje zadnje zmage tam minilo že 23 let," je še dodal.

Sklenil je: "Prenovo dirkališča že dalj časa skrbno spremljam in zares se že veselim dirke v zadnjem delu sezone." Dirka za VN Mehike je na sporedu 1. novembra zvečer po slovenskem času. Do konca sezone sta nato na sporedu še dve dirki - VN Brazilije in sklepna dirka za VN Abu Dabija.

Formula ena se vrača v Mehiko