Foto dneva
Atlanta s Tatom Martinom prvak Lige MLS

Atlanta United je v drugem letu obstoja osvojila naslov prvaka severnoameriške lige MLS. V finalu so v Atlanti premagali Portland Timbers z 2:0 (1:0). Zadetka sta dosegla Josef Martinez (39. minuta) in Franco Escobar (54.).


Venezuelec Martinez, najkoristnejši igralec lige, je zadel 35. gol v sezoni, argentinski obrambni igralec Escobar pa je ravno na podajo Martineza postavil končni izid na tekmi, ki je bila poslovilna na klopi Atlante za trenerja Gerarda "Tata" Martina; odslej naj bi opravljal delo selektorja mehiške reprezentance.


V olimpijskem mestu leta 1996 se je na stadionu Mercedes Benz zbralo za ligo rekordnih 73.019 gledalcev, ki so videli zmago ekipe, ki je šele drugo leto nastopala v ligi MSL. Idejo za ustanovitev in tudi denar za osnovanje ekipe je leta 2014 dal lastnik podjetja Home Depot, Arthur Blank. Milijarder je tudi lastnik moštva ameriškega nogometa Atlanta Falcons.


Atlanta United je v rednem delu sezone zasedla drugo mesto na vzhodnem delu lige, v četrtfinalu je izločila New York City ter nato še New York Red Bulls. "Če bi si lahko pred tem izbral način, kako končati delo v Atlanti, bi izbral prav takega," je bil vesel Martino, nekdanji selektor Argentine (2013-2014) in Paragvaja (2007-2011), vodil pa je tudi Barcelono (2014-2016).

V galerijo ...

Oddajte svoj komentar:

Prijavi sovražni govor

_runis_ (9. december 2018 ob 18:08)
se vidi kako niko je MLS po kvaliteti, s trenerjem ki je bil v Evropi smešen in 2. leto po ustanovitvi osvojili naslov ... Miki miška liga skratka.
Fs (9. december 2018 ob 23:33)
Haha podobno kot Vegas prvo leto v NHL. Komedija so te šovbiznis lige.

Izbor
Anketa: 1. oktober 2019 ob 10:59

Ali podpirate idejo o državnem prazniku, posvečenem športu?

Da, saj šport združuje Slovence.
Ne vem, če ni dela prost dan, kako boš športal?
Ne, imamo že preveč praznikov.
Arhiv
Kazalo