Žan Jezovšek je v letošnji sezoni dosegel 27 zadetkov in prispeval še 19 podaj v Alpski ligi, a to ni bilo dovolj za napredovanje Jeseničanov. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek je v letošnji sezoni dosegel 27 zadetkov in prispeval še 19 podaj v Alpski ligi, a to ni bilo dovolj za napredovanje Jeseničanov. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji, ki so lani v finalu ugnali Cortino s 4:2 v zmagah, so v drugem delu doživeli kar šest porazov. Po porazu v Meranu z 0:4 v četrtek zvečer usode niso imeli več v svojih rokah. V kvalifikacijski skupini A so končali na tretjem mestu in so tako kot Celjani že končali sezono v Alpski ligi.

Svojo nalogo so varovanci Gabra Glaviča opravili dobro in pričakovano brez težav premagali zadnjeuvrščene tekmece, ki jih vodi nekdanji dolgoletni napadalec Olimpije Matej Hočevar. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 34:26.

Izkazal se je štirikratni strelec Žan Jezovšek, dvakrat je zadel Maks Selan, enkrat pa Eric Pance. Že po dveh tretjinah so Jeseničani vodili s 5:1 in čakali so na dobre novice iz Dolomitov, ki pa jih niso dočakali.

Nekdanji zmaj Garreffa zagotovil Meranu velike tri točke v Val Gardeni
Gardena je po dveh tretjinah vodila proti Meranu z 2:1. Joseph Garreffa, ki je lani igral za Olimpijo, je v 46. minuti izenačil na 2:2, nato pa je 20 sekund zatem Brandon McNally poskrbel za vodstvo Merana. Luca Ansoldi je povišal na 2:4 v 50. minuti. Gardena, ki je dobila uvodne tri tekme proti Meranu v tej sezoni, je poskusila brez vratarja Jannesa Stolla v zadnjih dveh minutah. Leo Messner je znižal na 3:3, vendar je nato Garreffa 21 sekund pred koncem zatresel prazno mrežo in s tem potrdil zmago Merana.

V dodatnih kvalifikacijah bo Kitzbühel gostil Merano, Gardena pa se bo pomerila z Unterlandom.

Po končanem drugem delu sezone so v skupini za razvrstitev, kjer si je šesterica že neposredno zagotovila končnico, na prvem mestu končali hokejisti Rittna pred Cortino, mlado ekipo Salzburga, Vipitenom, Zell am Seejem in Bregenzerwaldom.

Železarje čaka še finale DP-ja z Olimpijo
Jeseničani se bodo v finalu državnega prvenstva pomerili z Olimpijo. Zmaji se bodo v dodatnih kvalifikacijah za končnico Lige IceHL pomerili s Pustertalom. Po koncu tega tekmovanja za Ljubljančane se bosta najboljši slovenski ekipi znova pomerili za naslov.

Jesenice kljub zmagi nad Linzem končale nastope v Alpski ligi

Drugi del, kvalifikacijska skupina A, 10., zadnji krog:
SIJ ACRONI JESENICE – STEEL WINGS LINZ
7:1 (3:1, 2:0, 2:0)
650; Jezovšek 3., 8., 21., 32., Selan 9., 55., E. Pance 60.; Saha 6.

GARDENA – MERANO
3:5 (0:1, 2:0, 1:4)
876; Kasslatter 30., McGowan 40., Messner 59.; Ritchie 13., Garreffa 46., 60., McNally 47., Ansoldi 50.


Lestvica:                    * x       
GARDENA                 8  6 0 0 2 20  
MERANO                  8  5 0 0 3 18  
-------------------------------------  
SIJ ACRONI JESENICE     8  3 0 1 4 16  
RST PELLET CELJE        8  3 1 0 4 11  
STEEL WINGS LINZ        8  1 1 1 5  6  
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih