Erik Svetina je dosegel oba jeseniška zadetka. Foto: www.alesfevzer.com
Erik Svetina je dosegel oba jeseniška zadetka. Foto: www.alesfevzer.com

Gardena se je izkazala za veliko zahtevnejšega tekmeca kot v lanski končnici, ko so Jeseničani dobili vse tri obračune. Tokrat so se morali reševati v peti tekmi, ki je bila napeta do konca. Junak je bil Erik Svetina. Dosegel je oba zadetka, prvega (v 28. minuti) z igralcem manj, drugega z igralcem več.

Jesenice so zatresle mrežo že v tretji minuti, vendar je bil gol Mihe Krmelja upravičeno razveljavljen. Sledil je še precej hujši udarec, saj je moral po nevarnem naletu z ledene ploskve branilec Nejc Stojan, ki je utrpel pretres možganov. V prvi tretjini je bilo razmerje v strelih 15:6. Jesenice so štiri minute igrale z igralcem več, vseeno je bilo po uvodni tretjini 0:0.

Če ni šlo z igralcem več, je šlo – z igralcem manj, ko je v 28. minuti Erik Svetina (po podaji Erica Panceta) izkoristil veliko napako nasprotnikove obrambe. Ekipa iz Val Gardene je izenačila v 35. minuti, Juhanni Ville Korhonen se je sam znašel pred Oscarjem Fröbergom in ga premagal.

V zadnji tretjini nobena ekipa ni želela preveč tvegati, jasno je bilo, da je lahko vsaka napaka usodna. Ko je Tim Linder na začetku 58. minute dobil dvominutno kazen, je bila to priložnost, ki se je ni smelo zapraviti. Tega se je najbolj zavedal razpoloženi Erik Svetina, ki je z mojstrskim strelom z leve strani odločil serijo.

V strelih na gol je bilo 40:21. Vratar Colin Keith Furlong je na zadnjih treh tekmah reševal Garedno, a tokrat poraza ni mogel preprečiti.

Polfinalna serija se bo začela v soboto, nasprotnik bo Ritten.

ČETRTFINALE, pete tekme:
SIJ ACRONI JESENICE – Gardena (v zmagah 3:2)
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
750; Svetina 28., 59.; Korhonen 36.

RITTEN – Cortina (3:2)
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

LUSTENAU – Zell am See (3:2)
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

ASIAGO – Vipiteno (3:0)

Igrali so na tri zmage.


LIGA ICEHL, polfinale, prvi tekmi:
BELJAK
- FEHERVAR (v zmagah 1:0)
* 3:2 (0:2, 2:0, 0:0)
* - v podaljšku

SALZBURG - DUNAJ (1:0)
4:1 (3:1, 0:0, 1:0)

Igrajo na štiri zmage.