Eetu Elo je dosegel edini zadetek za železarje. Foto: www.alesfevzer.com
Eetu Elo je dosegel edini zadetek za železarje. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so četrtfinalni niz začeli dobro in prvo tekmo doma gladko dobili s 4:0. A že na naslednji se je zapletlo, saj so po vodstvu z 2:0 dovolili tekmecem izenačenje, potem pa je v četrtek ponoči sledil tretji najdaljši podaljšek v tem tekmovanju; odločitev je padla šele v 17. minuti drugega podaljška, ko je tekmo v Val Gardeni v korist železarjev odločil Erik Svetina. Ta gol in vodstvo z 2:0 v zmagah sta železarjem na široko odprla vrata v polfinale. A prvega zaključnega ploščka niso izkoristili.

Železarjem tokrat igra ni stekla in že v prvi tretjini so se znašli v zaostanku, potem ko so gostje zadeli v 6. in 14. minuti. David Galassiti je zatresel mrežo po napaki Jureta Sotlarja v obrambni tretjini. Samuel Moroder je povišal na 0:2. Nato so skušali gostitelji loviti tekmece, a niso bili uspešni, druga tretjina se je končala brez zadetkov.

Morebitne upe na preobrat pa je Gardena razblinila že kmalu v tretji, saj je z novima zadetkoma v 44. in 45. minuti tako rekoč že takrat odločila dvoboj. Hannes Kasslatter je zadel po protinapadu, nato pa je Moroder zaključil lepo kombinacijo gostov.

Elo dosegel edini gol za železarje
Za zadnji kanček upanja je sicer poskrbel zadetek Eetuja Eloja ob igralcu več v 51. minuti, toda nazadnje je bil edini jeseniški ta večer. Gostitelji so že dve minuti in pol pred koncem iz vrat potegnili tudi Oscarja Fröberga, kar pa so gosti izkoristili in s strelom na prazen gol postavili končnih 5:1. Odlični Kasslatter je zadel 58 sekund pred zadnjim piskom sirene.

Naslednja tekma bo v torek ob 20.30 v Val Gardeni.

Četrtfinale, tretje tekme:
SIJ ACRONI JESENICE - GARDENA 2:1
1:5 (0:2, 0:0, 1:3)
920; Elo 51.; Galassiti 6., Moroder 14., 45., Kasslatter 44., 60.

ASIAGO - Vipiteno 3:0
6:4 (2:3, 2:0, 2:1)

RITTEN - CORTINA 1:2
* 1:0 (0:0, 0:0, 0:0)
* - v podaljšku

LUSTENAU - ZELL AM SEE 1:2
** 3:4 (1:2, 1:0, 1:1)
** - v drugem podaljšku

V krepkem stanje v zmagah. Igrajo na tri zmage.