Hokejisti Nashvilla so izsilili sedmo tekmo v polfinalni seriji Zahoda proti San Joseju. Foto: Reuters
Hokejisti Nashvilla so izsilili sedmo tekmo v polfinalni seriji Zahoda proti San Joseju. Foto: Reuters
Colin Wilson
Takole je Colin Wilson v zadnji tretjini poravnal izid na 3:3. Foto: Reuters
San Jose Sharks
Hokejisti San Joseja so na tekmi povedli z 2:0, a jim vodstva ni uspelo zadržati. Za konferenčni finale bodo morali nasprotnika v noči s četrtka na petek premagati na svojem ledu. Foto: Reuters
Dallas Stars
Dallas se je rešil pred izpadom iz končnice in v gosteh s 3:2 na šesti tekmi premagal St. Louis. Foto: Reuters

23-letnik se je v tretji minuti podaljška po podaji Miikke Salomakija dokopal do odbijajočega se ploščka, zadrsal proti golu in z leve strani z bekhendom zadel mimo ramena nemočnega vratarja Martina Jonesa.

Vrnitev Nashvilla po zaostanku z 0:2
Predatorsi sicer v rednem delu srečanja nikoli niso vodili. V prvi tretjini so se znašli v zaostanku z 0:2, potem ko se je z dvema zadetkoma v uvodnih dvanajstih minutah izkazal Chris Tierney. Toda sledila je vrnitev, ki jo je začel Roman Josi. Ta je izkoristil slabo branjenje nasprotne ekipe, iz 'drugega plana' je pridrsal pred gol in s kančkom sreče zmanjšal zaostanek na -1. Izid je na začetku druge tretjine poravnal Ryan Johansen, ki se je na desni strani najprej spretno otresel Justina Brauna, nato pa z bekhendom zadel za 2:2.

Wilson za izenačenje, Arvidsson za zmago
Kalifornijci, ki so v prvem krogu končnice izločili Los Angeles Kingse Anžeta Kopitarja, se niso predali brez boja. Po dvojnem vodstvu so deset minut pred iztekom rednega dela srečanja znova povedli. Logan Couture je v igri z igralcem več - zaradi visoke palice se je na kazenski klopi hladil Salomaki - z leve strani s strelom iz zapestja mojstrsko zadel za 3:2, a to vseeno ni bilo dovolj za zmago. Že slabe tri minute pozneje je sledilo novo izenačenje. S 'šolsko' izvedeno akcijo je po podajah Mika Ribeira in Jamesa Neala ob drugi vratnici palico podstavil Colin Wilson. Tekma se je prevesila v podaljšek, kjer so Predatorsi z zmago poskrbeli za odločilno sedmo tekmo, ki bo na sporedu v noči s četrtka na petek v SAP Centru v San Joseju.

Dallas glavnino dela opravil v 1. tretjini
Odločilno sedmo tekmo bomo videli tudi v polfinalni seriji Zahoda med St. Louisem in Dallasom. Slednji je v gosteh dobil obračun s 3:2. Glavnino svojega dela je ekipa iz Teksasa opravila že v prvi tretjini, ki jo je dobila s 3:0. Gostitelji so 11 minut pred koncem rednega dela z golom Patrika Berglunda znižali zaostanek na -1, a jim tako želenega izenačujočega zadetka, s tem pa tudi podaljška, ni uspelo doseči. Odločilna tekma, ki bo dala potnika v konferenčni finale, bo v American Airlines Centru v Dallasu v noči s srede na četrtek.

Končnica Lige NHL, polfinale

Zahod:
ST. LOUIS - DALLAS 3:3
2:3 (0:3, 1:0, 1:0)
Steen 28., Berglund 49.; Janmark 5., Fiddler 6., SPezza 17.

Obrambe: Elliott 4, Allen 7; Lehtonen 35.
NASHVILLE - SAN JOSE 3:3
* 4:3 (1:2, 1:0, 1:1)
Josi 16, Johansen 22., Wilson 53., Arvidsson 63.; Tierney 10., 12., Couture 51.
Obrambe: Rinne 15; Jones 28.
* - po podaljšku

Sreda:
DALLAS - ST. LOUIS 3:3

Četrtek:
SAN JOSE - NASHVILLE 3:3


Vzhod, torek:
PITTSBURGH - WASHINGTON 3:2

TAMPA BAY - NY Islanders 4:1

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Arvidsson rešil Nashville
Arvidsson rešil Nashville