Robert Bortuzzo je štiri leta igral za Pittsburgh, zdaj pa zadnja štiri leta nosi barve St. Louisa. Na 335 tekmah rednega dela je obrambno naravnani branilec dosegel samo 14 golov, a zato je bil njegov prvi gol v playoffu prava zmagovita poslastica. Foto: Reuters
Robert Bortuzzo je štiri leta igral za Pittsburgh, zdaj pa zadnja štiri leta nosi barve St. Louisa. Na 335 tekmah rednega dela je obrambno naravnani branilec dosegel samo 14 golov, a zato je bil njegov prvi gol v playoffu prava zmagovita poslastica. Foto: Reuters

Po gladko izgubljeni uvodni tekmi finala Zahodne konference so Bluesi udarili že v 3. minuti prek svojega najboljšega strelca Jadena Schwartza, ki je s strelom v zgornji kot vrat Martina Jonesa dosegel deveti gol v končnici, potem ko jih je v rednem delu sezone zmogel le 11. Vodstvo gostov je s strelom z modre črte v 25. minuti podvojil branilec Vince Dunne.

Najboljši Morski pes Logan Couture je ekspresno odgovoril z dvojčkom v dveh minutah! Že 39 sekund po Dunnovem golu je Couture velemojstrsko izvedel in dokončal protinapad, pri čemer je ukradel in izigral tako nasprotnega kapetana Alexa Pietrangela kot vratarja Jordana Binningtona. Čez dve minuti je Couture drugič matiral Binningtona med nogami, tokrat s polrazdalje.

Ključni trenutek 2. tekme finala Zahoda se je zgodil v 37. minuti, ko je branilec Robert Bortuzzo odigral kot prekaljeni napadalec, saj je dvojno podajo ob preboju pred gol prefinjeno sklenil z bekhandom za 3:2. Izredna poteza, s katero je prekaljeni 30-letni Kanadčan na 31. tekmi končnice v karieri dosegel komaj prvi gol v končnicah in šele tretjo skupno točko. Piko na i je v 57. minuti postavil Oscar Sundqvist.

Serija se zdaj seli v St. Louis, kjer bosta odigrani naslednji dve tekmi. V finalu Vzhoda Boston vodi z 2:0 v zmagah proti Carolini, tretja tekma bo v noči na sredo.

Prohorkin podpisal pogodbo s Kralji

Los Angeles Kings so podpisali enoletno vstopno pogodbo z Rusom Nikolajem Prohorkinom. Olimpijski prvak z Rusijo na zadnjih igrah v Pyeongchangu 2018 je v zadnji sezoni lige KHL za SKA na 41 tekmah prispeval 41 točk. 25-letnike iz Čeljabinska so Kralji izbrali že na naboru leta 2012 v 4. krogu. V KHL-u je na 314 tekmah rednega dela dosegel 186 točk, na 71 tekmah končnice pa 30 točk, leta 2017 je s SKA-jem osvojil Gagarinov pokal, tako kot takratni in novi soigralec Ilja Kovaljčuk.


LIGA NHL - KONČNICA 2019

Zahod, finale

Druga tekma:
SAN JOSE - ST. LOUIS 1:1
2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Couture 25., 27.; Schwartz 3., Dunn 25., Bortuzzo 37., Sundqvist 57.
Obrambe: Jones 21; Binnington 24.


Vzhod, finale

Tretja tekma, torek:
CAROLINA - BOSTON 0:2

V odebeljenem tisku izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.