Aleksandar Magovac je večji del kariere igral za Jesenice, v zadnji sezoni pa je igral na Slovaškem. Foto: MMC RTV SLO
Aleksandar Magovac je večji del kariere igral za Jesenice, v zadnji sezoni pa je igral na Slovaškem. Foto: MMC RTV SLO

29-letnik je kariero začel pri nekdanji ekipi HK Jesenice, med letoma 2016 in 2018 pa je igral tudi za HDD Sij Acroni Jesenice. V tujini se je preizkusil pri Orlih iz Znojma, Kitzbühlu, Grenoblu, prejšnjo sezono pa je preživel na Slovaškem pri Popradu in Novem Zamkyju.

"Lepo se je vrniti v domače okolje, v Ljubljani so me prepričale ambicije kluba po visokih ciljih in veselim se, da bom s svojimi izkušnjami pomagal klubu. Pričakujem uspešno sezono, v kateri bodo naši cilji definitivno posegati po najvišjih mestih," je svojo odločitev razložil branilec.

"S svojimi izkušnjami iz tujine bo okrepitev na branilskem položaju, s svojo prisotnostjo pa bo pokazal tudi smer razvoja našim mlajšim igralcem, od katerih v naslednji sezoni pričakujemo pomemben preskok," pa je dodal športni direktor Jože Kovač.

Ljubljančani so napovedali, da bodo v prihodnjih dneh pripeljali še kakšno okrepitev. V ponedeljek so sklenili pogodbo z novim prvim vratarjem, v Tivoli prihaja Finec Paavo Hölsä, prvi tujec pri SŽ Olimpiji v zadnjih treh sezonah.