Bo Jan Drozg kmalu postal tretji Slovenec, ki bo po Anžetu Kopitarju in Janu Muršaku zaigral v NHL-u? Foto: www.alesfevzer.com
Bo Jan Drozg kmalu postal tretji Slovenec, ki bo po Anžetu Kopitarju in Janu Muršaku zaigral v NHL-u? Foto: www.alesfevzer.com

Kot je povedal medijem pred mariborsko Ledno dvorano, je bilo preteklo leto oziroma sezona tudi zanj zaradi pandemije covida -19 res posebna, a so se stvari končno začele odvijati na boljše: "V ponedeljek se vračam v ZDA, kjer bom igral v Ligi AHL, čeprav bo sezona malce drugačna, kot smo jih bili vajeni do zdaj."

Za zdaj kaže, da bodo v omenjenem tekmovanju odigrali samo 30 tekem brez končnice, skratka na neki način bodo odigrali preostanek sezone, in še to brez gledalcev. Pred sezono ekipo Wilkes-Barre/Scranton Penguins čaka še kamp za trening, ki bo po Drozgovih informacijah prav tako potekal z manjšim številom igralcev, kot so vajeni.

Cilji letos nekoliko drugačni kot v preteklosti

Drozg bo 5. februarja le začel sezono v Ligi AHL

"Bomo pa videli, kako se bodo stvari odvijale. Težko je kar koli napovedovati glede na to, v kakšnem času smo. Jaz verjamem, da bomo lahko trenirali in izpeljali sezono dokaj mirno," je optimističen 21-letni Mariborčan, ki je zadnja dva meseca pred prazniki odigral pri Olimpiji. To mu je pomagalo pri vračanju v tekmovalni ritem, saj se je manj obremenjeval z lastno uspešnostjo.

Čeprav mu v domačem Mariboru ni nič manjkalo, se vseeno veseli, da lahko gre nazaj, saj je že zelo pogrešal vsakodnevni ritem, treninge in močne tekme. So pa, se zaveda, cilji za letošnjo sezono malo drugačni kot v preteklosti, saj ne bodo odigrali končnice, kot kaže, pa ne bo mogoče osvojiti nobene lovorike.

S Pittsburghom podpisal triletno pogodbo

"To je sicer žalostno, a cilji ostajajo, da čim bolje odigramo tekme, poskusimo zmagati in iztržiti čim več iz te sezone," je dejal hokejist, ki ga je na naboru NHL-a leta 2017 v petem krogu izbral Pittsburgh, s podpisom triletne pogodbe pa se je v najmočnejši ligi pridružil slovenskemu zvezdniku Anžetu Kopitarju.

Pingvini so sicer prav to noč po evropskem času slabo vstopili v novo sezono Lige NHL, saj so morali s 3:6 priznati premoč Philadelphii. Tekmo si je ogledal tudi Drozg, ki je povedal, da so njegovi klubski kolegi prvi dve tretjini odigrali dokaj dobro, žal pa so v zadnji nekoliko popustili in bili za to kaznovani s porazom.