Brad Cole se je hitro vklopil v ekipo Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Brad Cole se je hitro vklopil v ekipo Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Brad Cole
Cole je zelo dober v igri ob ogradi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

24-letni branilec je po derbiju večkrat poudaril, da njegova odlika ni doseganje zadetkov, čeprav je v 47. minuti zelo iznajdljivo ukanil Michala Fikrta in povišal na 4:2. V Tivoli je prišel kot zadnji izmed tujcev. "Že julija sem podpisal pogodbo z Olimpijo. Vedel sem, da bom igral v Ljubljani, prišel sem teden dni pozneje, ker sem se udeležil poroke prijatelja," je pojasnil 193 cm visoki Cole, ki je misli že usmeril h gostovanju v Linzu.


V zadnji tretjini ste prevesili tehtnico na stran Olimpije s podajo in lepo akcijo za 4:2.
To je bil res prav poseben trenutek, saj veljam za klasičnega obrambnega igralca, tudi med tekmo razmišljam predvsem o branjenju našega gola. Najpomembneje je, da smo dobili derbi in ostajamo neporaženi.

Za vas je bil to prvi slovenski derbi. To je vedno posebna tekma. Ste jo tudi sami doživeli tako?
Domači hokejisti so nas pripravili na to, kaj nas čaka na derbiju. Bilo je tako, kot so nam povedali - trda in borbena tekma z obeh strani. Plošček po zadetku sem si shranil za spomin. Končal bo na steni pri mojih starših skupaj z vsemi nagradami iz dozdajšnje kariere.

Olimpija vodi na lestvici po treh krogih, Jeseničani pa so zadnji. Razlike na ledeni ploskvi ni bilo, srečanje je bilo popolnoma izenačeno. Proti Gradcu ste v zadnji tretjini igrali sijajno, proti železarjem pa ste imeli veliko težav, še posebej v drugi tretjini.
Nervoza je bila že pred tekmo, vsi smo se zavedali, da je to veliki obračun dveh slovenskih ekip. To se je poznalo na začetku tekme. Osvojili smo dve točki in to je bil naš edini cilj.

Ste čutili dodatnih 20 minut proti Gradcu v četrtek? Kako ste se pripravili na to tekmo, ni bilo veliko časa za taktično pripravo?
V takem položaju se je težko 100-odstotno pripraviti samo na eno tekmo. Ves teden smo imeli v mislih obe tekmi, najprej pa je bilo treba preobrniti izid proti Gradcu, kar nam je tudi uspelo.

Obramba je letos precej trdnejša, kot je bila v lanski sezoni. Proti Beljaku in Gradcu ste prejeli le en gol, železarji pa so vam dali tri. Na derbiju obramba le ni bila brezhibna.
Že pred začetkom srečanja smo vedeli, da bo to zelo naporna tekma. Ni odločal napad, obramba ali vratar. S kolektivno igro smo prišli do novih točk.

Pričakovanja so velika, saj se zdi, da je ekipa močna in konkurenčna v Ligi Ebel. Težko bo nadaljevati v zmagovalnem ritmu. Čaka vas naporna tekma v Linzu.
V garderobi je zelo dobro vzdušje, veliko fantov ima močan značaj, ne zlomijo se hitro. Imamo zelo dobrega vratarja in nimamo veliko pomanjkljivosti v igralskem kadru. Redni del sezone je zelo dolg. Nima smisla gledati 40 krogov naprej, najpomembnejša je vedno naslednja tekma. Videli smo, da lahkih tekem v tej ligi ni.