Mirko Djumić se je izkazal v prvi sezoni v redečem dresu. Foto: www.alesfevzer.com
Mirko Djumić se je izkazal v prvi sezoni v redečem dresu. Foto: www.alesfevzer.com

21-letni napadalec je avgusta prišel v Podmežaklo na preizkušnjo, prepričal je trenerja Mitjo Šivica in ostal v rdečem dresu do konca sezone.

Po prvi sezoni na Jesenicah sem se odločil, da je zame najboljša možnost, da podaljšam sodelovanje. Na ta način bom lahko še bolj napredoval. Rad bi pomagal ekipi v prihodnji sezoni, za katero verjamem, da bo zgodovinska. Pričakujem, da se bomo uvrstili v končnico Alpske lige in premagali večne tekmece v DP-ju,” je poudaril srbski reprezentant.

"V pretekli sezoni sem bil najbolj navdušen nad napredkom celotne ekipe in uvrstitvijo na tretje mesto v močnejši skupini Alpske lige, ki se je borila za izhodišča pred končnico. Žal mi je, da sezone nismo mogli odigrati do konca, a to je zame le dodaten motiv pred novo sezono.”

Šivic: Jesenice so zanj lahko okno v svet
Glavni trener Šivic je bil zelo zadovoljen: "On je kar naš Mirko, saj smo ga sprejeli za svojega, tako vsi v klubu kot naši navijači. Mislim, da sploh ni čutiti, da prihaja iz Srbije, ampak je preprosto naš fant. Veseli me, da ostaja z nami. Imel je možnosti, da bi odšel, a odločili sta njegova volja in želja, da bi še eno sezono pri nas delal tako intenzivno, kot je v prejšnji, in da bi še dodatno napredoval. Vsi, vključno z njim, se zavedamo, da je pred njim svetla prihodnost. Karakterno je zelo močan. V sebi skriva nekaj balkanske mentalitete, a po drugi strani tega niti ni čutiti, saj ima veliko delovnih navad, je zelo priden in ve, kaj hoče. Ne bi me presenetilo, če bi odigral fantastično v sezoni, ki prihaja. Jesenice so zanj lahko okno v svet."

Bo Olimpija 12. ekipa v Ligi bet-at-home?
Zelo pestro je tudi dogajanje v Tivoliju. Športni direktor kluba Jože Kovač si je začrtal cilj, da bi se Olimpija v sezoni 2021/22 vrnila v Ligo Ebel, ki se po novem imenuje Liga bet-at-home.
Zaradi denarnih težav je iz lige izstopil Znojmo, vstopila je Bratislava Capitals. Vodstvo lige ne želi začeti nove sezone z enajstimi moštvi, saj je spored precej lažje sestaviti s sodim številom udeležencev.

Direktor Christian Feichtinger je za avstrijski dnevnik Kronen Zeitung potrdil, da obstaja teoretična možnost priključitve Ljubljančanov: "Zdaj je Olimpija znova na čvrstih denarnih temeljih, dvorana Tivoli bo obnovljena, seveda pa ne bomo za vsako ceno imeli ducata ekip," Za priključitev zmajev bi morali glasovati vsaj dve tretjini obstoječih udeležencev tekmovanja.

Spreitzer ostaja v Tivoliju
V Tivoliju prihodnji dve sezoni ostaja tudi vratar Tilen Spreitzer. “Vesel sem, da ostajam v domačem klubu. Komaj čakam, da se vrnemo na led, in se že veselim novih zmag v prenovljenem Tivoliju pred najboljšimi navijači,” je dejal Spreitzer.