Marcel Rodman je bil dolga leta nepogrešljiv del slovenske izbrane vrste in tudi njen kapetan. Foto: www.alesfevzer.com
Marcel Rodman je bil dolga leta nepogrešljiv del slovenske izbrane vrste in tudi njen kapetan. Foto: www.alesfevzer.com

Eden najboljših slovenskih hokejistov zadnjega desetletja in pol je profesionalno pot začel na domačih Jesenicah leta 2001, hitro pa je postal tudi pomemben člen slovenske izbrane vrste. Zbral je številne nastope na svetovnih prvenstvih, bil dolgo tudi njen kapetan, za krono kariere v dresu Slovenije pa ima tudi dva olimpijska nastopa – leta 2014 v Sočiju in letos v Južni Koreji.

"Po 17 letih profesionalnega hokeja je čas še za kaj drugega. Vesel sem, da sem imel uspešno kariero, veliko sem dosegel in rad bi se zahvalil vsakemu soigralcu, vsakemu trenerju, s katerimi sem sodeloval," je ob slovesu povedal Marcel Rodman in se spomnil očeta, ki je najzaslužnejši, da se je zapisal hokeju:

"Še posebej velika zahvala gre mojemu očetu, ki me je vključil v ta čudovit šport in ki mi je stal ob strani v mojih otroških in najstniških letih in me izoblikoval v športnika. Veliko prezgodaj sem ga izgubil, a vem, da me spremlja od nekje tam zgoraj."

36-letni Marcel Rodman je igral za Jesenice, Gradec, Krefeld, Dunaj, KAC, Medveščak in za nemške ekipe Bietigheim Steelers, Schwenninger Wild Wings, Dresden ter Tölzer Löwen.

Za Slovenijo je od leta 2001 nastopil na 14 članskih svetovnih prvenstvih, štirih olimpijskih kvalifikacijskih turnirjih in dvojih OI, na 184 tekmah pa je dosegel 40 golov.

Hokejska zveza Slovenije je Marcelu Rodmanu hvaležna za njegov prispevek k reprezentanci: "Hvala ti, Marcel, za vse nastope v dresu risov in vse, kar si doslej dal slovenskemu hokeju! Verjamemo, da se tvoja hokejska zgodba tu ne končuje in začenjaš pisati le njeno novo poglavje."