Eric Pance je presenetil vodstvo kluba z odločitvijo o koncu kariere. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eric Pance je presenetil vodstvo kluba z odločitvijo o koncu kariere. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

23-letni napadalec je z zeleno-belimi avgusta podpisal novo enoletno pogodbo, po temeljitem premisleku pa je potrdil, da bo zaključil z aktivnim igranjem. Na pripravljalnih tekmah je bil odlično pripravljen, na šestih srečanjih je dosegel en gol in nanj je v novi sezoni Lige Ebel resno računal tudi trener Fabian Dahlem.
V Ligi Ebel je igral od sezone 2009/10 naprej, ko je bil trener Hannu Järvenpää. Finski strokovnjak, ki se je dokazal tudi v Beljaku, je zelo cenil Erica in večkrat poudaril, da je eden najbolj obetavnih mladih igralcev. V sezoni 2011/12 je na 60 tekmah dosegel 13 golov in 17 podaj, blestel je tudi v končnici, ko so se zeleno-beli prebili vse do polfinala. V zadnjih dveh letih ni več našel prave forme.
Ljubljančani bodo ta konec tedna odigrali zadnji dve prijateljski tekmi. Na tradicionalnem spominskem turnirju Gabor Ocskay v Szekesfehervarju bodo zmaji v soboto igrali proti Gradcu, nato pa jih v nedeljo čaka še obračun za končno razvrstitev (Sapa Fehervar ali Miskolc). Liga Ebel se začenja v petek, ko Olimpija gostuje v sejemski dvorani v Celovcu.