Matej Hočevar je v 58. minuti podajo Mustonena z desne strani poslal za hrbet Reinharda Divisa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matej Hočevar je v 58. minuti podajo Mustonena z desne strani poslal za hrbet Reinharda Divisa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Red Bull Salzburg
Salzburg je najdražje moštvo Lige Ebel, kar se je tokrat videlo tudi na ledu Hale Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matt Higgins
Matta Higginsa je v trebuh s ploščkom zadel Mustonen. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Boštjan Groznik
Boštjan Groznik je želel pretep z Danielom Boisom, a najbrž ni računal, da ga bo Kanadčan že s prvim udarcem silovito zadel v nos. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pierre Page
Gostujoči trener Pierre Page je bil z videnim lahko zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Morda bi bilo drugače, če bi v uvodnih minutah priložnosti izkoristila Matej Hočevar in Žiga Pance. Kar ni uspelo njima, je v 6. minuti Ryanu Duncanu. Ob koncu 1. tretjine je napako zmajev ob menjavi kaznoval še Dominique Heinrich s strelom pod prečko.

Ljubljančani so na začetku 2. dela prejeli zadetek ob številčni premoči, zadel je Marco Pewal. Ko je v 38. minuti Kevin Puschnik končal hiter protinapad, je bilo vseh upov konec. Častni zadetek zeleno-belih je zabil Hočevar. Zmaga gostov je bila popolnoma zaslužena, o čemer priča tudi razmerje strelov (24:32).

Hočevarju in Pancetu ni uspelo, Duncanu pač
Olimpiji se je izjemna priložnost za vodstvo ponudila že v 3. minuti, ko se je Matej Hočevar po podaji Žige Panceta sam znašel pred Reinhardom Divisom, a je slednji dvoboj dobil. Malo pozneje je imel sijajno priložnost še Pance, ki pa je streljal mimo vrat. "Kazen" je prišla v 6. minuti, ko je Ryan Duncan s strelom pod prečko matiral Jana Chabero. Že v naslednjem napadu pa je veselje Martinu St. Pierru preprečila vratnica.

Navijači razburili Pagea
Olimpija je v 11. minuti prišla do številčne prednosti, vendar je ni izkoristila. Zato pa je v 15. minuti John Hughes že premagal Divisa, a je nato zadetek preprečil Andre Lakos. Hughes je v tej akciji iztržil še izključitev Duncana. Zmaji tega znova niso izkoristili. Malo pozneje je sporna izključitev Hočevarja razvnela navijače, ki so na igrišče zmetali nekaj predmetov, tako da se je tekma nadaljevala po nekajminutnem premoru, med katerim je gostujoči trener Pierre Page zagrozil, da bo zaradi udarjanja gledalcev po stekleni ogradi nad njegovo klopjo skupaj z moštvom zapustil dvorano.

Heinrich kaznoval napako
Zeleno-beli so se vendarle ubranili ob številčni podrejenosti, a nato prejeli drugi zadetek zaradi napake pri menjavi, po kateri so na igrišču ostali le štirje hokejisti. Napako je izkoristil Dominique Heinrich, ki je po podaji St. Pierra izza gola plošček poslal pod prečko. Razmerje strelov v 1. tretjini je bilo 12:9 za Salzburg.

Pewal in Puschnik kronala premoč
Tudi 2. tretjina se ni začela po okusu domačih, saj je v 25. minuti Marco Pewal ob igri z igralcem manj zabil še tretji gol za goste, potem ko je neoviran ostal nekaj metrov od domačih vrat. Malo pozneje sta se lepi priložnosti ponudili še Danielu Boisu, ki se je vrnil s klopi za kaznovane. V 30. minuti je Divis ubranil poskus Tommija Mustonena z desne strani. Na drugi strani se je Duncan sprehodil skozi obrambo domačih, a je njegov strel ustavil Chabera. Gostje so v 38. minuti premoč kronali s četrtim zadetkom. Michael Schiechl je podal pred vrata, kjer je Kevin Puschnik mojstrsko podstavil palico za 4:0.

Groznik za pretep izbral napačnega
Olimpija je potek tekme poskusila preobrniti s pretepaškimi vložki, a neuspešno. Najprej sta se v petelinjenje zapletla Igor Cvetek in Abid Ramzi, takoj zatem pa je Boštjan Groznik izzval Daniela Boisa. Postavni Gorenjec je potegnil krajši konec, saj mu je Kanadčan že s prvim udarcem prebil nos. Oba "petelina" sta seveda končala na kazenski klopi. Premoč Salzburga v tem delu je bila izrazita, o čemer priča tudi razmerje strelov - 11:26.

Hočevar le matiral Divisa
V zadnji tretjini je Chabero v vratih zamenjal Matija Pintarič, ki pa je moral že po dobrih treh minutah pobrati plošček iz mreže, saj ga je po podaji Matthiasa Trattniga z neposredne bližine matiral Pewal. Dotolčeni Olimpiji je v nadaljevanju le uspelo zabiti častni zadetek, ki sta ga v 58. minuti zrežirala podajalec Mustonen in strelec Hočevar. Tretja tekma bo v četrtek v Salzburgu.

LIGA EBEL, četrtfinale

Druge tekme:
TILIA OLIMPIJA - SALZBURG 0:2
1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
3.500; Hočevar 58.; Duncan 6., Heinrich 19., Pewal 25., 44., Puschnik 38.

MEDVEŠČAK - KAC CELOVEC 0:2
2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

GRADEC - DUNAJ 0:2
1:4 (0:3, 1:1, 0:0)

LINZ - VSV BELJAK 0:2
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri dobljene tekme. Tretje tekme bodo v četrtek, četrte pa v nedeljo.