Kapetan Aleš Mušič bo do leta 2022 ostal v Tivoliju. Vodstvo kluba bo moralo nato najti prostor pod stropom prenovljene dvorane. Dres Tomaža Vnuka s številko 24 si zasluži družbo. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Aleš Mušič bo do leta 2022 ostal v Tivoliju. Vodstvo kluba bo moralo nato najti prostor pod stropom prenovljene dvorane. Dres Tomaža Vnuka s številko 24 si zasluži družbo. Foto: www.alesfevzer.com

Športni direktor Jože Kovač in novi trener Ivo Jan počasi sestavljata mozaik za naslednjo sezono. Največja okrepitev je vsekakor Tadej Čimžar, podaljšal je tudi branilec Miha Logar, navijači pa so že prejšnji teden čakali na podaljšanje pogodbe kapetana Mušiča.

"Preden zaključim kariero, bi rad dvignil še kakšen pokal. Prepričan sem, da lahko ekipi veliko pomagam, imam še vedno dovolj moči in motivacije. Veselim se novega videza dvorane, nove garderobe in super ekipe. Naši cilji so jasni – osvojiti vse naslove,” je povedal Mušič, ki vse od leta 2000 nosi dres Olimpije. Doživel je vse vzpone in padca kluba s Celovške 25.

V 20 sezonah le eno leto ni igral za Olimpijo
Napadalec bo 28. junija dopolnil 38 let. Le v sezoni 2017/18 ni igral za Olimpijo, ko se je preizkusil na Madžarskem pri Fehervarju, saj je želel še eno sezono igrati v Ligi Ebel, kjer je doživel nepozabne trenutke. Marca 2008 je z Olimpijo igral v finalu, ki je po farsi vodstva lige pripadel Salzburgu. Rdeči biki so zaostajali že z 1:3 v zmagah, nato pa za zeleno mizi prišli do izenačenja na 2:2.

Junak četrtfinalne serije proti Albi
1. marca 2012 je popeljal Olimpijo v polfinale Lige Ebel, ko je tri minute pred koncem odločil šesto tekmo četrtfinala proti Albi. Zmaji so takrat pod vodstvom finskega stratega Hannuja Järvenpääja dobili serijo s 4:2 v zmagah, nato pa v polfinalu izpadli proti poznejšemu prvaku Linzu z 1:4 v zmagah.

Najboljši strelec lanske končnice Alpske lige
V zadnjih dveh sezonah je veteran igral pomembno vlogo v garderobi, saj je zgled mladim hokejistom. V lanski sezoni je Olimpija osvojila trojno krono. V finalu Alpske lige proti Pustertalu se je vrnila po zaostanku z 1:3 v zmagah. Mušič je bil najboljši strelec v končnici, prispeval je osem golov in devet podaj.

V letošnji sezoni mu ni šlo vse po načrtih. Dosegel je pet golov in prispeval še 30 podaj. Blestel je na 500. derbiju v Tivoliju, ko je bil najboljši igralec tekme. Olimpija je premagala Jesenice po kazenskih strelih s 4:3.

Najlepše spomine ima na lanski naslov
Odigral je mnoge nepozabne večne derbije: "Zraven sem res že dolga leta, igral sem tudi na derbiju, ko smo desetič zapored osvojili naslov državnega prvaka. Izpostavil bi lanski naslov državnega prvaka v Tivoliju. Po dveh tretjinah smo bili v zaostanku, a nam je uspel preobrat," se je lanskega preobrata v finalu spomnil Mušič. Zmaji so s tremi zadetki v zadnji tretjini ugnali železarje s 5:2, letošnja finalna serija med večnima tekmecema je zaradi pandemije koronavirusa žal odpadla.

Več kot desetletje je bil tudi član slovenske reprezentance, igral je na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 in v Pjongčangu 2018.