Andrej Tavželj je postal pravi vodja garderobe v Podmežakli. Po zelo slabem začetku sezone so se železarji dvignili kot feniks iz pepela. Drugi del Alpske lige so končali na odličnem tretjem mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Tavželj je postal pravi vodja garderobe v Podmežakli. Po zelo slabem začetku sezone so se železarji dvignili kot feniks iz pepela. Drugi del Alpske lige so končali na odličnem tretjem mestu. Foto: www.alesfevzer.com

36-letni Tavželj je bogato kariero začel pri kranjskem Triglavu. Med letoma 2005 in 2010 je igral za Olimpijo, v sezoni 2011/2012 pa prvič tudi za Jesenice. Kariero je nadaljeval v tujini, poleti leta 2017 pa se je vrnil v Podmežaklo.

Reprezentančni vrhunec je dosegel z uvrstitvijo v četrtfinale olimpijskih iger v Sočiju leta 2014, petkrat je bil član slovenske reprezentance na svetovnih prvenstvih elitne divizije.

Na Jesenicah se odlično počutim, vsak dan najdem motivacijo za trdo delo, ki je načelo mesta in naše ekipe. Želja je, da bi ekipa pokazala pravi potencial skozi celotno sezono, da ne bi bilo preveč vzponov in padcev. Na ta način bomo pripravljeni na najvišja mesta v vseh tekmovanjih,” je za klubsko spletno stran dejal Tavželj.

Športni direktor Marcel Rodman je tako sestavil močno okostje ekipe. Pogodbo je podaljšalo že osem igralcev, veliki okrepitvi pa sta Žan Us in Žan Jezovšek, ki sta prišla iz Olimpije.

Ropret in Planko še dve leti v zeleno-belem dresu
V Tivoliju se tudi počasi sestavlja mozaik. Anže Ropret naslednji dve leti ostaja v zeleno-belem dresu. Pogodbo je podaljšal tudi branilec David Planko.

Olimpija je zadnja leta zelo urejen klub in po tej poti tudi nadaljuje. Cilji kluba so vedno visoki, vodstvo pa ima velike načrte za prihodnost, zato z veseljem ostajam v klubu. Veseli me, da smo podaljšali sodelovanje, in se že veselim nove sezone ter novih športnih uspehov,” je dejal Ropret.

V klubu je zapihal nov veter in vesel sem, da sem med izbranci novega direktorja Jožeta Kovača in trenerja Iva Jana. Ivo je izkušen trener in prepričan sem, da bo dobro vodil ekipo. Z dobro voljo in trdim delom, vizijo in cilji, ki jih ima vodstvo, sem prepričan, da bomo kot ekipa stopili na zmagovalno pot,” je poudaril Planko, ki je podpisal dvoletno pogodbo.