Slovenija je s 4:1 premagala Madžarsko, pri čemer je največ pokazal prvi napad. V vratih je bil Gašper Krošelj. V petek rise čaka obračun z Italijo, ki bo verjetno odločal o prvem mestu na turnirju na Bledu. Zanimivo, danes je s 4:1 Madžare premagala tudi reprezentanca do 15 let, ki igra na turnirju v St. Pöltnu v Avstriji. Foto: www.alesfevzer.com

Žiga Jeglič se je po odsluženi kazni zaradi dopinškega prekrška vrnil z golom in podajo. Slovenija je bila razigrana, ob Jegliču so zadeli še Robert Sabolič, David Rodman in v zadnjih sekundah Žiga Pance. Tekmeca se bosta (3. maja) srečala tudi na svetovnem prvenstvu skupine A, ko si bodo risi spet poskušali zagotoviti igranje v elitni diviziji.

Krošelj naredil le eno napako
Edini zadetek v prvi tretjini je padel v 17. minuti, ko je ob igralcu več Kovačević podal Saboliču, ki je natančno meril. Madžari, ki so na Bled prišli s pomlajeno reprezentanco (seveda niti Slovenija ni popolna, manjka tudi kapetan Jan Muršak), so izenačili v 24. minuti, ko je sicer zanesljivi vratar Gašper Krošelj naredil napako, ki jo je izkoristil Mark Miskolczi. Risi so tri minute pozneje spet povedli. Jan Urbas je za golom ukradel plošček in lepo našel Davida Rodmana, ki je učinkovito končal napad.

Osem minut pred koncem druge tretjine je v igri z igralcem manj (na klopi je bil Hebar) lepo akcijo izpeljal Kovačević, izkazal se je vratar Miklos Rajna.

Jeglič odločil tekmo, na koncu zadel še Pance
Zadnja tretjina je bila podobna prvi, s slovenskim pritiskom in premočjo, a dolgo brez učinkovite akcije za nov zadetek, dokler ni spet "udaril" napadalni trojec Jeglič-Tičar-Sabolič. Zadel je Jeglič, ki je bil z golom in podajo osrednji igralec večera.

Sledilo je še nekaj nevarnih slovenskih akcij, zmago pa je z golom v prazno mrežo v zadnjih sekundah potrdil Žiga Pance.

Ivo Jan: Smo na dobri poti
"Sem zadovoljen, čeprav je v igri še nekaj pomanjkljivosti. Smo na dobri poti. Vesel sem, da sta udarna napada prikazala igro, kot se pričakuje, svoje delo sta opravila tudi tretji in četrti napad. Dobra tekma, lepa ekipna zmaga," je povedal selektor Ivo Jan. V petek bo Slovenija igrala z Italijo, v soboto z Belorusijo.

Priznanje za M. Rodmana in Kristana
Predsednik HZS-ja Matjaž Rakovec je Marcelu Rodmanu in Robertu Kristanu, ki sta poleti končala kariero, pred tekmo izročil priznanji za prispevek k slovenskemu hokeju. Med drugim sta bila oba člana slovenske reprezentance, ki se je na olimpijskih igrah v Sočiju prebila v četrtfinale.


Turnir na Bledu, prvi dan:
SLOVENIJA - MADŽARSKA
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Sabolič 17., Rodman 27., Jeglič 54., Pance 60.; Miskolczi 24.

ITALIJA - BELORUSIJA
3:2

Petek ob 16.00:
BELORUSIJA - MADŽARSKA
Ob 19.30:
SLOVENIJA - ITALIJA

Sobota ob 16.00:
ITALIJA - MADŽARSKA
Ob 19.30:
SLOVENIJA - BELORUSIJA