Jeseniški hokejisti so sklenili letošnje nastope v drugem IIHF-ovem tekmovanju. Foto: Organizator/SIJ Acroni Jesenice
Jeseniški hokejisti so sklenili letošnje nastope v drugem IIHF-ovem tekmovanju. Foto: Organizator/SIJ Acroni Jesenice

Proti sovam iz doline Loire so bili rdeči iz Gorenjske resnično nemočni, razkriva razmerje strelov v okvir vrat. Na koncu je bilo kljub vodstvu od 5. minute dalje v strelih kar 48:16 za Angers!

Častni gol Rajsarja

Prvi je mrežo Jesenic načel Brendan Harms ob igralcu več, že v 10. minuti pa je Angers podvojil vodstvo po zaslugi natančnega Tommyja Girouxa. Na začetku 2. tretjine je bilo že 3:0, ko je zadel Phillipe Halley in neposredni obračun za napredovanje na zaključni turnir celinskega pokala je bil skorajda odločen.

Nekaj prepotrebnega upanja je v 27. minuti vlil Patrik Rajsar, ki je izkoristil podaji Jaše Jenka in Ožbeja Repa. A nedisciplinirani železarji so s štirimi zaporednimi izključitvami onemogočili resnejši poskus lovljenja izida. Ob praznem golu je končni izid postavil Cedric di Dio Balsamo.

Tretje mesto za Valižani in Francozi

Jeseničani so tako sklenili drugorazredno IIHF-ovo klubsko tekmovanje na 3. mestu četrtfinalnega turnirja v Cardiffu. Nastop na zaključnem turnirju četverice sta si v Walesu priigrala domači Cardiff Devils in Ducs d'Angers.

Jesenice so priložnost za nastop na turnirju 3. kroga tedna sicer dobile po odpovedi kazahstanskega predstavnika Karagande, ki bi moral nastopiti v Cardiffu. Gorenjski hokejisti so v 2. krogu oktobra v Asiagu zasedli drugo mesto za domačim klubom.

"Vedeli smo, da nas v finale pelje samo zmaga. Dali smo vse od sebe, a nam ni uspelo. Bil je zelo zahteven turnir, med včerajšnjo in današnjo je bilo manj kot 24 ur. Vsi smo se borili, zmanjkalo pa je malo discipline v igri, preveč izključitev, kar je ubilo naš ritem in nismo mogli več ujeti tekmeca. Domov gremo lahko z dvignjeno glavo, saj smo vedeli, da nas čakajo na papirju močnejši tekmeci, dosegli pa smo eno zmago," je zadnji nastop ocenil Luka Ulamec.


3. KROG, skupina E, Cardiff:

ANGERS – SIJ ACRONI JESENICE
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Harms 5., Giroux 10., Halley 23., Dio Balsamo 60.; P. Rajsar 27.

CARDIFF – ZEMGALE JELGAVA
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)


Odigrano v soboto:

ZEMGALE JELGAVA – ANGERS
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

SIJ ACRONI JESENICE – CARDIFF
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Duggan 18., Martin 26., Sanford 52.

Odigrano v petek:

ZEMGALE JELGAVA – SIJ A. JESENICE
* 2:3 (0:0, 1:0, 1:2) – v podaljšku
Stradnieks 33., Rokis 46.; Jenko 49., Polcs 54., E. Pance 63.

CARDIFF – ANGERS
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Končni vrstni red: Cardiff 9, Angers 6, Jesenice 2, Zemgale 1.