Acroni Jesenice naslednje leto v avstrijski ligi? Foto: RTV SLO
Acroni Jesenice naslednje leto v avstrijski ligi? Foto: RTV SLO
Pavle Rupar
Pavle Rupar se veseli igranja z Avstrijci. Foto: RTV SLO

Na pogovorih z vodstvom lige so se Jeseničani strinjali z vsemi pogoji nastopanja, dokončna odločitev pa naj bi bila znana na začetku junija.

"Tako vodstvo lige kot tudi avstrijska hokejska zveza se trudita za sodelovanje slovenskih prvakov. Čaka nas še precej urejanja papirjev, vendar vse poteka v dobrem ozračju. Tudi avstrijski klubi so za igranje Jesenic," je dejal vodja lige Christian Feichtinger. V avstrijski ligi je letos igralo sedem moštev.

"Jaz sem pričakoval takšen odgovor. Tega smo zelo veseli, še bolj pa smo veseli, ker bosta po vsej verjetnosti zraven tudi Olimpija in Slavija. Rad bi še videl, da bi tudi slovenska hokejska zveza dala pozitiven odgovor za naš odhod, ker pričakujem samo napredek slovenskega hokeja. Že zdaj držimo slovenski hokej na tej ravni, z vstopom v avstrijsko ligo pa bo to, zaradi povečanja konkurence, še toliko boljši izraz v reprezentančnem delu. Borimo se, da bi to postal razširjen slovensko-avstrijski hokejski trg," je dejal predsednik jeseniškega kluba Pavle Rupar.

Rupar ne podpira Mednarodne lige
"Avstrijci so nam dali dovoljenje za sodelovanje čisto do konca, do finala. Za našo prestižno zvezdico pa domač teren pomeni veliko več, zato želimo, da bi HZS dovolila časovno razširiti slovenski finale, kamor naj bi vstopile tri slovenske ekipe plus Jesenice, da bi ga igrali en mesec in na pet dobljenih tekem. Naredili smo pogovore za naše želje za DP, občutek imam dober in pričakujem odločitve HZS, da bo ugodila razvoju hokeja in Jesenic. Sodelovanje v Mednarodni ligi po naši oceni ni smiselno. S prevelikimi stroški, zgolj zaradi prestižne zadeve med Madžari in Slovenci ter Hrvati kot priveski se nam zdi nesmiselna. Odlična je bila alpska liga, to si želimo obnoviti. Če bo v avstrijski ligi vse tako kot napovedujejo, bo naslednje leto poleg slovenskih klubov še južnotirolski, recimo Bolzano, pa mogoče še kdo, to pa bo tista prava kakovost športa oziroma hokeja," je še dodal Rupar