Po prenovi bo Podmežakla sprejela 4.500 gledalcev za hokejske tekme in 5.500 za košarkarske. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Po prenovi bo Podmežakla sprejela 4.500 gledalcev za hokejske tekme in 5.500 za košarkarske. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Začela so se obnovitvena dela v Podmežakli

Dela so se z rušenjem začela že prejšnji teden, po zagotovilih izvajalcev pa bo obnova v celoti končana do 30. junija 2013. "Tudi če pogledamo na ostala prvenstva, vidimo, da so se marsikje določene stvari popravljale v zadnjem trenutku," je poudaril direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar, ki si je potek del že ogledal.

Sprva je bilo predvideno, da se bodo dela začela poleti, a se je zaradi zapletov pri postopkih izbire izvajalcev začetek preložil za nekaj mesecev. Zdaj morajo vsi izvajalci delati hkrati. Pri gradnji se bodo morali prilagajati vremenskim razmeram in ko bo vreme dopuščalo, se bodo lotili tudi zamenjave strehe.

Prenova bo stala 6,1 milijona evrov
"Halo Podmežakla gradimo praktično že od leta 1954 in vse do danes še ni bila dograjena, kot bi bilo potrebno," je spomnila Pintarjeva in dodala, da če bi se morali zanašati le na občinska sredstva, bi na obnovo najverjetneje čakali še dolgo. Tako pa so za prenovo, ki naj bi stala 6,1 milijona evrov, prejeli 3,5 milijona evrov evropskih in državnih sredstev.

Nova streha, pročelje, garderobe ...
Investicija obsega obnovo strehe, pročelja in garderob pod severno tribuno, ureditev prostorov VIP v drugem nadstropju ter rekonstrukcijo stopnišča in vgradnjo dvigala v zahodnem delu dvorane. Hkrati obnavljajo tudi električno in strojno napeljavo ter razsvetljavo. "Potem bo dvorana v celoti urejena," je zagotovila vodja projekta Petra Dečman. Za spremljanje hokeja bo dvorana sprejela 4.500 gledalcev, za tekme košarke pa 5.500.

Zunanja ledena ploskev do 28. decembra, po novem letu še šotor
Med prenovo dvorane ni mogoče uporabljati, zato jeseniški športniki na ledu zdaj uporabljajo dvorane v bližnji okolici. "Trudimo pa se, da bi pripravili zunanjo ledeno ploskev, za katero ocenjujemo, da bo gotova do 28. decembra, po novem letu pa jo bomo pokrili tudi s šotorskim platnom, tako da bomo zagotovili vsaj tri mesece kolikor toliko normalnega dela za vse športnike," je poudaril Zoran Kramar, direktor Zavoda za šport Jesenice, ki bo dvorano upravljal.

Začela so se obnovitvena dela v Podmežakli