Anže Kopitar je z mislimi že pri novi sezoni Lige NHL. Foto: BoBo
Anže Kopitar je z mislimi že pri novi sezoni Lige NHL. Foto: BoBo

Najboljši slovenski hokejist je te dni v domovini in na Bledu skupaj z nekdanjim reprezentančnim soigralcem Tomažem Razingarjem že tretjič organizira hokejsko akademijo za mlade. Kot je pojasnil Kopitar, dejstvo, da se v 14 dneh na ledu zamenja 130 otrok iz 10 držav, priča o tem, da se akademija razvija in se bo po njegovem prepričanju razvijala tudi naprej. Prenašanje znanja in druženje z otroki ga pred novo sezono čez lužo napolnita z energijo, hkrati pa prineseta spomine na zabavne začetke kariere.

30-letni Hrušičan je z mislimi že pri novi sezoni Lige NHL, letos so Los Angeles Kingsi obstali v 1. krogu končnice, ko so z 0:4 klonili pred poznejšim finalistom Vegasom.
Kopitar se veseli, da jim bo zdaj pri želeni vrnitvi na prestol lige (Stanleyjev pokal so osvojili leta 2012 in 2014) pomagal tudi Rus Ilja Kovaljčuk. Kljub dvomom, da bosta na ledu istočasno, Kopitar meni, da bosta. Označil ga je za igralca vrhunskega kova. "Igra trd hokej, zanimivo bo in veselim se ga v ekipi," je dodal.

"Igralci smo se dobro odzvali na novosti Stevensa"
Pretekla sezona za Kopitarja kljub hitremu koncu v končnici ni minila brez priznanj. Že drugič je namreč osvojil nagrado Frank J. Selke, ki jo liga podeljuje napadalcem, ki so se najbolj odlikovali z igro v obrambi. Kopitar je to nagrado osvojil že v sezoni 2015/16, v zadnjih petih letih pa je bil med finalisti zanjo štirikrat.

"Zelo sem počaščen, da sem bil spet izbran za to nagrado," je poudaril in pojasnil, da mu veliko pomeni predvsem zato, ker si je vedno želel postati "kompletni igralec", dober tako v obrambi kot napadu.

Dotaknil se je tudi trenerja Kingsov Johna Stevensa, ki je ekipo prevzel pred dvema letoma, ko ta po Kopitarjevih besedah ni bila v najboljšem stanju. "Stevens je prinesel val svežine in mislim, da smo se igralci dobro odzvali na novosti, ki jih je vpeljal," je še pojasnil kapetan Kraljev in poudaril pozitivno energijo, ki vlada v slačilnici.

Za Kopitarja Slovenija idealen kraj za treninge
Kopitar: Čeprav je statistično najboljša, ima sezona črno piko
Za Kopitarja Slovenija idealen kraj za treninge
Kopitar: Čeprav je statistično najboljša, ima sezona črno piko