Marcel Rodman je v drugi tretjini dvakrat zatresel mrežo Avstrijcev. Foto: EPA
Marcel Rodman je v drugi tretjini dvakrat zatresel mrežo Avstrijcev. Foto: EPA
Matthias Trattnig in Anže Terlikar
Matthias Trattnig je izenačil na 2:2. Foto: EPA
Goli s tekme Slovenija - Avstrija
Risi trikrat vodili, a klonili

. Odločil je Andre Lakos v podaljšku.

Risi so bili zelo blizu pomembni zmagi, vodili so trikrat, a so se žilavi Avstrijci vedno vrnili. V podaljšku so bili naši severni sosedje boljši tekmec, premoč so kronali v 64. minuti in varovanci Johna Harringtona so se morali zadovoljiti le s točko. Slovenija se bo pomerila še z Japonsko v soboto in z Nemčijo v nedeljo. Na igre v Vancouvru vodi le prvo mesto.

Slovenci brez moči v "power playu"
V prvih 20 minutah je bila Slovenija pred le 1.000 gledalci v TUI Areni boljši tekmec, toda Avstrijci so se uspešno ubranili, potem ko so si ob štirih izključitvah prislužili kar 28 kazenskih minut (Slovenci le 2). David Schuller (zaustavljanje od zadaj) in Daniel Welser (udarec s palico) sta dobila 10 minut kazni. Najlepšo priložnost je imel v sedmi minuti Andrej Hebar.

Hebar izkoristil podajo Robarja
V 22. minuti je s strelom od daleč zadel Hebar. Mitja Robar je pripeljal plošček prek modre črte in lepo podal Hebarju. Ob igralcu več (izključen je bil Jakob Milovanovič) je izenačil Michael Grabner. Slovence je v vodstvo spet popeljal Marcel Rodman, ki je po podaji Tomaža Razingarja (tik pred tem je imel sam na las podobno priložnost) sam pridrsal pred Bernda Brücklerja.

M. Rodman je bil zelo razpoložen
Avstrijci so se vrnili ob prednosti dveh igralcev več, na kazenski klopi sta sedela Gregor Polončič in Marcel Rodman. Po strelu Darcyja Werenke je palico podstavil Matthias Trattnig. 18 sekund pred koncem druge tretjine je strel Davida Rodmana Brücklerju še uspelo odbiti, pridrsal je Marcel Rodman in plošček poslal za njegov hrbet.

Koch izkoristil zmedo v obrambi
V zadnji tretjini so Avstrijci jalovo napadali, zelo razpoložen je bil vratar Robert Kristan. V 54. minuti je imel v protinapadu izjemno priložnost Edo Terglav, a je bil Brückler na mestu. Le minuto zatem je Thomas Koch ušel po levi strani in spretno poslal plošček mimo Kristana (3:3).

Lakos kronal premoč Avstrijcev
V prvi akciji podaljška je Koch sam pridrsal pred Kristana in ga poskušal ukaniti z 'bekhend' strelom, a je slovenski čuvar mreže čudežno ujel plošček v rokavico. Risi so se branili in čakali na kazenske strele, po treh minutah in 40 sekundah pa je z modre črte zadel Andre Lakos.

Slovenci in Avstrijci so se do zdaj na uradnih tekmah pomerili enajstkrat, naši severni sosedje pa so slavili že osmič.

1. krog:
SLOVENIJA - AVSTRIJA * 3:4 (0:0, 3:2, 0:1)
1.016; Hebar 22., M. Rodman 32., 40.; Grabner 25., Trattnig 36., Koch 56., Lakos 64.
* - po podaljšku

NEMČIJA - JAPONSKA
7:1 (3:1, 3:0, 1:0)

2. KROG, sobota ob 12.00:
SLOVENIJA - JAPONSKA
Ob 15.30:
NEMČIJA - AVSTRIJA

3. KROG, nedelja ob 13.30:
AVSTRIJA - JAPONSKA
Ob 17.00:
SLOVENIJA - NEMČIJA

A. G.





Goli s tekme Slovenija - Avstrija
Risi trikrat vodili, a klonili