Navdušenje navijačev v Tivoliju. Foto: www.alesfevzer.com
Navdušenje navijačev v Tivoliju. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je v seriji zaostajala že z 1:3. V petek je v Beljaku slavila z 8:6, zdaj pa je z novim slavjem (prvim domačim) izenačila na 3:3 v zmagah.

Po prvi tretjini vodili z 2:0

Zmaji so v uvodu šeste tekme znova pokazali eno izmed boljših izvedb v končnici, ko so v prvi tretjini prevladovali in bili tudi učinkoviti. Za prvo vodstvo je v 12. minuti poskrbel Rok Kapel, potem ko sta z Žigo Pancetom izvedla hitro in natančno akcijo. Vratar Beljačanov Tomi Karhunen je imel v prvem delu veliko prometa pred svojimi vrati, na veselje navijačev na spodobno polnih tribunah pa je v 18. minuti vodstvo domačih še povišal Tadej Čimžar.

Po prvem odmoru je tako Olimpiji kazalo zelo dobro, toda VSV se je že velikokrat pokazal za trdo ekipo. Tudi tokrat so gostje počasi, a zanesljivo lovili domače, vse bolj pritiskali, vse več dela pa je imel tudi vratar Žan Us. Klonil je v 27. minuti, ko so Beljačani zadeli po akciji s podajo izza vrat. V tej tretjini je imel Beljak tudi igralca več na ledu, to je bil sploh edini "power play" na tekmi, toda izid se ni spremenil.

Rok Kapel (zgoraj) je v 12. minuti dosegel prvi gol na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kapel (zgoraj) je v 12. minuti dosegel prvi gol na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

Izenačenje Beljaka v 55. minuti

Minimalna prednost je zeleno-bele pred zadnjo tretjino postavila v vlogo branilcev, ki so jo na trenutke vzeli celo preveč zares. Korošci so jih namreč stisnili in jim onemogočili razviti igro, plod takšnega razmerja moči pa je bil izenačujoči zadetek pet minut pred koncem tekme.

Domači so si pripravili le nekaj polpriložnosti, toda dvoboj je šel po 60 minutah prvič v tem četrtfinalnem nizu v podaljšek.

Več kot petminutni ogled posnetkov

Ta pa je poskrbel za pravo športno dramo. Ljubljančani so se prebudili in zaigrali bolje kot v zadnji tretjini, bili znova nevarnejši ter imeli lepše priložnosti. Najdejavnejši je bil Nik Simšič, ki je imel dve zreli priložnosti, po drugi v 66. minuti je plošček ustavila prečka.

Napetost se je stopnjevala, Us je moral tudi nekajkrat dobro posredovati ob beljaških napadih, in ko so igralci morda že razmišljali o drugem podaljšku, se je v 79. minuti za strel z modre črte odločil Aljoša Crnovič. Pred golom je bil Blaž Tomaževič in spremenil smer ploščku, ki je na navdušenje domačih navijačev končal v mreži.

A četrtfinalna zgodba se tu še ni končala. Sodniki so dosodili prekršek visoke palice, potem pa šli gledat posnetek, da bi se prepričali o pravilnosti dosojenega. Ogled je trajal krepko več kot pet minut, po preučitvi vseh mogočih posnetkov pa je nato padla odločitev, ki je razveselila Olimpijo in ujezila goste: visoke palice ni bilo, zadetek Tomaževiča je obveljal in izid je bil 3:2! Veselica v Tivoliju je trajala še dolgo ...

Šivic: V zadnji tretjini smo se mogoče postavili malo preveč nazaj
Olimpija je na tretji domači tekmi v seriji prvič zmagala. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je na tretji domači tekmi v seriji prvič zmagala. Foto: www.alesfevzer.com

Liga IceHL, četrtfinale

Šesti tekmi:
SŽ OLIMPIJA - BELJAK 3:3
3:2 (2:0, 0:1, 0:1) - v podaljšku
3451; Kapel 12., Čimžar 18., Tomaževič 79.; Moderer 27., Kosmachuk 55.

KAC CELOVEC - DUNAJ 3:3
5:3 (3:2, 1:0, 1:1)

Že odločeno:
Orli Znojmo - SALZBURG 0:4

Pustertal - FEHERVAR 0:4

V odebeljenem tisku je izid v zmagah.