Hokejiste Bostona le še ena zmaga loči od uvrstitve v polfinale Vzhoda, v katerem so lani s 4:2 v zmagah ugnali Columbus. Foto: Reuters
Hokejiste Bostona le še ena zmaga loči od uvrstitve v polfinale Vzhoda, v katerem so lani s 4:2 v zmagah ugnali Columbus. Foto: Reuters

Bruinsi, ki bodo preostanek končnice odigrali brez prvega vratarja Tuukke Raska, ki je ekipo v Torontu zapustil iz osebnih razlogov, tekme niso začeli najbolje. V vsaki od uvodnih dveh tretjin so prejeli zadetek, po 40 minutah so zaostajali z 2:0.

Slovaški vratar Jaroslav Halak je dobil priložnost v golu Bostona, potem ko je
Slovaški vratar Jaroslav Halak je dobil priložnost v golu Bostona, potem ko je "mehurček" v Torontu iz osebnih razlogov zapustil prvi vratar Tuukka Rask. 35-letni vratar je prvič v končnici začel tekmo v vratih Bruinsov. V rednem delu sezone je na 31 tekmah prejel 73 zadetkov, trikrat je mrežo ohranil nedotaknjeno. Foto: Reuters

V 10. minuti srečanja je padel prvi zadetek, Justin Williams je s strelom iz zapestja plošček poslal na lovilko Jaroslava Halaka in zadel malo mrežico. Vodstvo ekipe iz Raleigha je sredi druge tretjine podvojil Jordan Martinook, tudi on se je med strelce vpisal s strelom iz zapestja.

Bruinsi so potrebovali kar nekaj časa, da so premagali vratarja Jamesa Reimerja, a ko so ga, so začeli zadetki kar deževati. Zaostanek je najprej v 48. minuti iz protinapada prepolovil Jake DeBrusk, slabe tri minute pozneje je izid na 2:2 izenačil Connor Clifton, ki je po podaji Joakima Nordströma zadel pod prečko.

Obramba Caroline se je sesula kot hišica iz kart, varovanci Roda Brind'Amourja se nikakor niso uspeli otresti pritiska nasprotnika, temu je uspel preobrat v 52. minuti obračuna, ko je iz protinapada zadel Brad Marchand. Kultni napadalec Bostona se je po podaji Toreyja Kruga iz oči v oči znašel z Reimerjem, ga preigral in hladnokrvno zaključil za 3:2.

Dobrih pet minut pred koncem je moral Reimer po plošček v svojo mrežo še četrtič, po podaji Ondreja Kašeja ga je iz bližine premagal DeBrusk. Carolini je sicer z igralcem več na ledu uspelo minuto in pol pred koncem zmanjšati zaostanek na -1 – Halaka je z bekhendom iz bližine ugnal Teuvo Teravainen –, a za morebitno vrnitev je zmanjkalo časa.

Naša ekipa ima čvrst značaj. Nismo načrtovali preobrata že v prvi minuti zadnje tretjine, vedno pravimo, da je za to potreben čas. Z vsakim napadom smo postajali močnejši, na koncu nam je tudi uspelo. Igrali smo po svojem načrtu, vsilili smo jim svoj način igre.

Brad Marchand, napadalec Bostona

Bostončani bodo imeli v sredo priložnost, da še drugo leto zapored iz končnice izločijo Carolino. Lani so z "metlo" (4:0) dobili serijo konferenčnega finala. "Naša ekipa ima čvrst značaj. Nismo načrtovali preobrata že v prvi minuti zadnje tretjine, vedno pravimo, da je za to potreben čas. Z vsakim napadom smo postajali močnejši, na koncu nam je tudi uspelo. Igrali smo po svojem načrtu, vsilili smo jim svoj način igre," je po tekmi dejal Marchand.

Hokejisti Tampe so naredili pomemben korak k uvrstitvi v polfinale Vzhoda. Foto: Reuters
Hokejisti Tampe so naredili pomemben korak k uvrstitvi v polfinale Vzhoda. Foto: Reuters
Sorodna novica Prvaki izpred dveh let tik pred izpadom

Liga NHL, končnica, četrtfinale

Vzhodna konferenca, četrti tekmi:
CAROLINA (5) - BOSTON (4) 1:3
3:4 (1:0, 1:0, 1:4)

Williams 10., Martinook 33., Teravainen 59.; DeBrusk 48., 55., Clifton 51., Marchand 52.
Obrambe: Reimer 29; Halak 16.

COLUMBUS (7) - TAMPA BAY (2) 1:3
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Atkinson 26.; Goodrow 21., Gourde 25.

Aktualni prvaki, St. Louis Blues, so izenačili serijo proti Vancouvru na 2:2. Foto: Reuters
Aktualni prvaki, St. Louis Blues, so izenačili serijo proti Vancouvru na 2:2. Foto: Reuters

Obrambe: Korpisalo 20; Vasilevskij 28.

Torek:
PHILADELPHIA (1) - MONTREAL (8) 2:1
NY ISLANDERS (6) - WASHINGTON (3) 3:0

Sorodna novica Vegas potrebuje le še eno zmago

Zahodna konferenca, četrti tekmi:
ARIZONA (7) - COLORADO (2) 1:3
1:7 (0:3, 1:1, 0:3)
Chychrun 34.; Nieto 15., Kadri 17., 20., Donskoi 32., Makar 41., Calvert 43., Rantanen 57.

Colorado je do vrha napolnil mrežo Arizone, na tekmi so zapele tudi pesti. Foto: Reuters
Colorado je do vrha napolnil mrežo Arizone, na tekmi so zapele tudi pesti. Foto: Reuters

Obrambe: Kuemper 18, Raanta 5; Grubauer 14.

VANCOUVER (5) - ST. LOUIS (4) 2:2
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Miller 21., O'Reilly 17., 27., Pietrangelo 36.
Obrambe: Markström 34, Allen 22.

Torek, peti tekmi:
CHICAGO (8) - VEGAS (1) 1:3
CALGARY (6) - DALLAS (3) 2:2

V krepkem tisku je izid v zmagah, igrajo na 4 zmage.