Anže Kopitar se pogosto druži z drugim slovenskim profesionalcem v Los Angelesu košarkarjem Sašem Vujačičem, ki brani barve Lakersov. Foto: RTV SLO/Grega Prebil
Anže Kopitar se pogosto druži z drugim slovenskim profesionalcem v Los Angelesu košarkarjem Sašem Vujačičem, ki brani barve Lakersov. Foto: RTV SLO/Grega Prebil
Joe Sakic
Joe Sakic je s komplimenti razveselil našega hokejskega asa. Foto: EPA
Staples Center
Staples Center večina slovenskih hokejistov vidi le po televeziji, Anže Kopitar pa v njem zabija gole. Foto: RTV SLO/Grega Prebil
Plaža v Los Angelesu
Anže Kopitar ima plažo pred nosom, zato popoldanski premor večkrat izkoristi za potepanje po njej. Foto: RTV SLO/Grega Prebil
Luka Žagar
Luka Žagar sicer ne bo prestopil v NHL, bo pa lahko oblekel Kopitarjev dres Kraljev iz LA-ja s številko 11 na hrbtu. Foto: www.hkjesenice.com

Ti lahko za zdaj profesionalno severnoameriško ligo spremljajo le na televizijskih zaslonih, zato jih še toliko bolj zanima, kaj se dogaja na drugi strani luže, kakšno je življenje v velemestih, kako se obnašajo zvezdniki?

Na vprašanja nekaterih jeseniških hokejistov je Anže Kopitar odgovoril med našim obiskom v Los Angelesu. Vas zanima tudi, kateri slovenski hokejist bo po prihodu našega asa domov nosil dres Kingsov s številko 11? Potem preberite intervju!

Gregor Polončič
Uživaš v Los Angelesu in Hollywoodu?
Mesto je veliko, a res zelo lepo, vreme je fenomenalno. Los Angelesa ne bi več zamenjal za nobeno drugo mesto.

Kako se počutiš med vsemi temi slavnimi igralci?
Počutim se zelo dobro, tako z vsemi starejšimi igralci kot tudi drugimi novinci se razumem odlično. Spoštujejo me kot igralca in me ne zapostavljajo. Lahko rečem, da je vse v najlepšem redu. Od zvezdnikov lige NHL sem govoril z Joem Sakicem iz Colorada. Njegovi starši so iz Hrvaške, a sva govorila v angleščini, ker je njegova hrvaščina bolj slaba. Je zelo v redu človek, super oseba, spraševal pa sem ga bolj jaz o njegovi karieri, njegovih začetkih. Bil sem zelo vesel, ker mi je naklonil zelo lep kompliment.

David Rodman
Kdaj se boš ostrigel?
Ne vem, verjetno se bom mogel kmalu, imam že kar malo predolge lase.

Kako se je sprehajati po tamkajšnjih plažah?
Super, vreme je zmeraj lepo. Popoldne grem namesto pred televizijo velikokrat raje na sprehod na plažo. Voda je sicer malo mrzla, poleti sem še šel v vodo, zdaj pa ne več. Je pa tu zelo veliko deskarjev, tako da tudi sam razmišljam, da bi se preiskusil na valovih.

Mitja Robar
Kakšni so bili občutki, ko si dal prvi gol?
Občutki so bili fenomenalni, nisem si predstavljal, da bom zadel že na prvi tekmi v Ligi NHL. Čutil sem, da imam zelo veliko energije in zaupanja vase, tako da se bolje ne bi moglo izteči.

Si kakšnemu igralcu ali sodniku že zabrusil kaj sočnega po slovensko?
Ne, po slovensko še nisem, po angleško pa že kar nekajkrat. Po navadi se moraš kar postaviti zase, sicer pa v hokeju velja, da drug drugemu ščitimo hrbet. Na domači tekmi proti Morskim psom iz San Joseja sem na lastni koži občutil, kako je, če te zbijejo po tleh. No, že v naslednji akciji so moji soigralci obstopili hokejista, ki me je podrl, in mu vrnili milo za drago. Telesnega stražarja pa na ledu vseeno nimam.

Si že okusil nočno življenje v Los Angelesu in do kdaj si bil zunaj?
Ne, ni bilo časa, da bi hodil ven. Raje se držim svojega ritma oziroma discipline in grem počivat, tako da sem maksimalno pripravljen na vsak trening in tekmo.

Luka Žagar
Ali veš, kaj si mi obljubil?
Ja, seveda se spomnim in obljubo bom tudi izpolnil. (Anže je obljubil, da Luki iz ZDA prinese svoj dres, saj mu je Luka v zameno za njegov dres iz Kingsov odstopil številko 13 na reprezentančnem dresu).

Spremljaš košarkarsko Ligo NBA? Za koga navijaš? Se pogosto družiš z Vujačičem?
V ZDA sem začel še bolj spremljati košarko, še posebej, ker jo pogosto predvajajo na televiziji. Z Vujačičem sem stalno na zvezi, nazadnje pa mi je podaril vstopnice za domačo tekmo Lakersov z Detroitom. Rad bi spoznal tudi zvezdnika Jezernikov Kobeja Bryanta. Upam, da ga bom prav kmalu, saj se z Vujačičem razumeta, kot da bi bila brata.

Serijo prispevkov o Anžetu Kopitarju, ki smo ga obiskali v Los Angelesu, bomo nadaljevali v četrtek, 30. novembra. V njem si boste lahko med drugim prebrali, kdo je največji zabavljač v moštvu, s kom se največ druži in kateri hokejsit je prvi krasil steno njegove sobe.

Grega Prebil