Jan Muršak je bil že tretje leto zapored med zadnjimi igralci, ki so se bodo poslovili od prvega moštva Detroita. Foto: Reuters
Jan Muršak je bil že tretje leto zapored med zadnjimi igralci, ki so se bodo poslovili od prvega moštva Detroita. Foto: Reuters

Jan Muršak je tretjo tekmo v treh večerih končal z -3 in najmanjšo minutažo (10:03) med vsemi igralci Rdečih kril, vseeno pa je pustil boljši vtis, kot njegov center 4. napada Darren Helm, branilec Jonathan Ericsson ali pa vratar Chris Osgood. Pri Pingvinih, ki so igrali brez Sidneyja Crosbyja, je blestel Jevgenij Malkin: gol in tri podaje.

Še eno sezono pri podružnici Grand Rapids
22-letni Pesničan bo po odločitevi vodstva kluba tudi v naslednji sezoni igral za podružnico Grand Rapids. Do srede morajo "odrezati" še zadnje odvečne igralce, na seznamu mora ostati 23 igralcev, trenutno pa jih je 28.
Selanne malce vrnil za 8:3
Anže Kopitar
je skupaj z udarnim napadom Kingsov Smyth-Kopitar-Brown dobil prost večer, medtem ko so preostali igralci Los Angelesa na zadnji pripravljalni tekmi gostovali pri sosedih v Anaheimu. Ducksi so povedli z 2:0, a so gostje v zadnjih štirih minutah pred koncem izenačili (Williams in Richardson) in izsilili podaljšek, v katerem je ob igralcu več zmagovalca odločil finski veteran Teemu Selanne (3:2). LA je Anaheim sicer nadstreljal kar s 43:21, v vratih Ducksov je bil suveren Jonas Hiller, medtem ko je za Kingse branil novi rezervni vratar Jonathan Bernier, ki je odvzel mesto Eriku Ersbergu.

Pred dnevi sta se oba tekmeca srečala v Staples Centru, kjer so Kralji slavili s kar 8:3, skupen iztržek LA na šestih pripravljalnih tekmah pa je 3-1-2. Prva tekma Kopija in soigralce čaka v nedeljo zjutraj po slovenskem času, ko bodo gostovali pri krvnikih iz končnice Vancouver Canucksih.