Eetu Elo je večino kariere igral v domovini, lani pa se je preizkusil na Poljskem.
Eetu Elo je večino kariere igral v domovini, lani pa se je preizkusil na Poljskem.

25-letni Elo je bil v zadnji sezoni član poljskega kluba Sanok, kjer je na 30 tekmah dosegel 16 golov in 15 podaj. Bil je tudi član reprezentance Finske vse do 20. leta.

"Jesenice so pokazale veliko interesa, da bi se pridružil ekipi. Njihova pričakovanja in cilji so v prihajajoči sezoni zelo visoki, kar mi je zelo všeč. Želim si prevzeti veliko vlogo v ekipi. Vem, da je bila jeseniška ekipa v ligi zelo uspešna, in upam, da bo tako tudi v prihajajoči sezoni in da bom del teh uspehov. Prav to pa je eden glavnih razlogov, da sem se odločil priti na Jesenice," je povedal Elo.

Trener Nik Zupančič je dodal: "Eetu Elo je drsalno dober igralec, ki ima kakovostni strel, kar bo zelo pomembno v fazi napada in v igri z igralcem več. Ima tudi smisel za kombinatoriko, karakterno pa je zrel in komunikativen tako, da ne bo imel težav z vklopom v novo okolje. Viikila in Elo sta v mlajših kategorijah že igrala skupaj tako, da lahko rečem, da na ledu odlično sodelujeta. Zelo sem zadovoljen, da sta se odločila, da bosta v prihodnji sezoni nastopala za Jesenice. Prepričan sem, da bosta dodana vrednost za našo ekipo."