"Zdaj ko so olimpijske igre prestavljene na leto 2021, se nam je odprlo precej večje okno, kot smo sprva mislili. Predvsem so se sprostile možnosti za televizijske prenose tekem," je dejal Daly.

Pogled na dvorano United Center v Chicagu, ki je dom hokejistov Chicago Blackhawks in košarkarjev Chicago Bulls. Te dni sameva, a se bo kmalu spremenila v logistični center, namenjen boju proti širjenju novega koronavirusa.  Foto: EPA
Pogled na dvorano United Center v Chicagu, ki je dom hokejistov Chicago Blackhawks in košarkarjev Chicago Bulls. Te dni sameva, a se bo kmalu spremenila v logistični center, namenjen boju proti širjenju novega koronavirusa. Foto: EPA

Če bo treba, bomo igrali sredi poletja
"Seveda je trenutno še prezgodaj govoriti o natančnih načrtih, saj nihče ne ve, kako se bo položaj v svetu in ZDA razpletal v prihodnjih mesecih. Če bo treba, bomo zgostili spored tekem in igrali tudi sredi poletja, avgusta,"
dodaja Daly.

Liga NHL je bila prekinjena 12. marca. Do konca rednega dela so še trije tedni, nato pa sledi dvomesečna končnica.

Številni igralci so v dvomih o nadaljevanju lige, saj menijo, da ne bodo v formi za odločilne tekme. Namestnik komisarja jim je sporočil, da vodstvo lige razmišlja tudi o tovrstnih zadevah in da bodo imele vse ekipe nekaj časa za vrnitev k treningom.

Kopitarjev Los Angeles brez možnosti za končnico
Slovenski zvezdnik Anže Kopitar s tem nima večjih skrbi, saj njegov klub, Los Angeles Kings, nima več možnosti za uvrstitev v končnico. Dvanajst tekem pred koncem rednega dela je na predzadnjem mestu na Zahodu.

V Ligi NHL so trije igralci okuženi s koronavirusom; dva sta člana Ottawa Senatorsov, en pa Colorado Avalancha.