Olimpija bo znova igrala v najmočnejšem regionalnem tekmovanju. Največji uspeh je finale v sezoni 2007/08, zmaji pa so igrali tudi v polfinalu leta 2012 in v četrtfinalu leta 2011. Od septembra 2007 do februarja 2017 so igrali v nekdanji Ligi Ebel. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Olimpija bo znova igrala v najmočnejšem regionalnem tekmovanju. Največji uspeh je finale v sezoni 2007/08, zmaji pa so igrali tudi v polfinalu leta 2012 in v četrtfinalu leta 2011. Od septembra 2007 do februarja 2017 so igrali v nekdanji Ligi Ebel. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Omenjeni klubi bodo morali v desetih dneh to še potrditi z ustreznimi finančnimi zagotovili in plačilom pristojbin.

"Iz vodstva lige so nas tudi obiskali, preverili so vse, naše poslovanje, naše bilance ... Bili so zelo zadovoljni. Današnji sprejem v ligo je potrdilo, da smo dobro delali, zahvala gre vsem v klubu in lahko smo zelo, zelo zadovoljni," je dejal predsednik kluba Miha Butara.

Pojasnil je, da bodo morali v desetih dneh, kot je sklenila skupščina lige, plačati vstopno provizijo, za katero so se dogovorili, ter še 100.000 evrov finančnih zagotovil kot dokaz, da se projekta lotevajo resno. Dogovor za sodelovanje v ligi pa načeloma velja za štiri sezone.

Tudi Feldkirch ostaja v igri
Razširitev lige je bila ena glavnih točk na skupščini. Prošnjo Orlov, ki so v tej ligi že sodelovali, a so se nato po sezoni 2019/20 iz ekonomskih razlogov začasno umaknili, je bila sprejeta, prav tako je bila uspešna SŽ Olimpija. Podpore pa ni dobil še en član Alpske lige, Feldkirch, ki je prav tako želel priti v močnejšo ligo. V vodstvu lige ICEHL so zapisali, da klub izpolnjuje pogoje in da njegov status kandidata ostaja aktiven.

"Veliko zanimanje klubov nam omogoča lep položaj, ko lahko povečamo število sodelujočih ekip. Večina udeležencev se je izrekla za širitev na 14 moštev. Z veseljem pozdravljamo Orle Znojmo, ki se vračajo, prepričani pa smo, da smo s Pustertalom in SŽ Olimpijo našli še dva kluba, ki imata velik potencial. Naša mednarodna liga je naredila velik korak k uspešni prihodnosti," je za spletno stran tekmovanja dejal predsednik lige Jochen Pildner-Steinburg.

V ljubljanskem klubu so že lani poleti poudarili, da so povsem pripravljeni tudi na morebiten takojšen vstop na višjo raven regionalnega tekmovanja. Nazadnje pa so vendarle ostali v Alpski ligi, v kateri trenutno pred koncem rednega dela vodijo, a želja po napredku je ostala.

Ne nazadnje so v klubu tudi s kadrovskimi potezami, potem ko so sklenili pogodbe s številnimi slovenskimi reprezentanti ter nazadnje še s finskim trenerjem Raimom Suumanenom, nakazali, da gradijo ekipo za močnejšo ligo.

Trenutno je v vodstvu Bolzano
V tej sezoni je v Ligi ICEHL 11 klubov; avstrijski so Dornbirn, beljaški VSV, Red Bull Salzburg, celovški KAC, Innsbruck, Graz99ers, Vienna Capitals in Black Wings 1992 Linz, iz Italije prihaja južnotirolski Bolzano, madžarski član je Fehervar, slovaški pa Bratislava Capitals.

V rednem delu so odigrali 40 krogov, zdaj pa poteka drugi del tekmovanja. V vodstvo je Bolzano.