Predsednik Miha Butara (v sredini) je imel številne sestanke s Christianom Feichtingerjem. Tudi v naslednjih mesecih se bosta še velikokrat slišala. Trener Ivo Jan bo letos zmaje vodil v Alpski ligi, kjer bo Olimpija glavni favorit za naslov, ki ga je osvojila že aprila 2019. Foto: www.alesfevzer.com
Predsednik Miha Butara (v sredini) je imel številne sestanke s Christianom Feichtingerjem. Tudi v naslednjih mesecih se bosta še velikokrat slišala. Trener Ivo Jan bo letos zmaje vodil v Alpski ligi, kjer bo Olimpija glavni favorit za naslov, ki ga je osvojila že aprila 2019. Foto: www.alesfevzer.com

Vodstvo Lige Bet-at-Home (IceHL) je klub s Celovške 25 obvestilo, da se v sezoni 2020/21 še ne pridruži ligi. Vzrok za odločitev je bila trenutna situacija, povezana z epidemijo covida-19 in različnimi ukrepi v državah, iz katerih klubi tekmujejo v ligi. Dodaten razlog je tudi negotovost, kako se bodo razmere odvijale v prihodnjih mesecih.

Postopki vključevanja Olimpije v ligo potekajo naprej. Skupni cilj je, da je končna odločitev znana do konca leta 2020.

Med vodstvom lige in Olimpijo so v zadnjih mesecih potekali sestanki, na katerih so se dogovorili o finančnem okviru, ki ga mora klub izpolniti, da se pridruži IceHL.

Cilj Lige IceHL je združiti klube iz prestolnic srednjeevropskih držav in med njimi je tudi Ljubljana. Liga je prav tako zadovoljna z razvojem hokeja v Ljubljani.

Feichtinger: Športni uspehi in finančna disciplina Olimpije med boljšimi v ligi
"Žal zaradi trenutne situacije s covidom-19 nismo mogli končati postopka prijave HK SŽ Olimpije. Bet-at-home liga je mednarodna liga in naš cilj je vključiti čim več prestolnic srednjeevropskih držav. Spremljali smo rast HK SŽ Olimpije od njenega začetka v Alpski hokejski ligi. Njihovi športni uspehi in finančna disciplina so bili med boljšimi v ligi. Pogovori, ki smo jih imeli z vodstvom HK SŽ Olimpije, in okviri našega sodelovanja so bili med klubi pozitivno sprejeti. Prepričan sem, da bodo naši lastniki dokončno odločitev sprejeli do konca letošnjega leta," je dejal generalni direktor lige IceHL Christian Feichtinger.

Predsednik SŽ Olimpije Miha Butara je dodal: "Že večkrat smo poudarili, da so naši cilji dolgoročni in trdni. Eden od ciljev je tudi priključitev ugledni IceHL, ki je najmočnejše hokejsko tekmovanje v srednji Evropi. Trenutna kriza ob covidu-19 je nekoliko zaustavila naše cilje, vendar nas ne bo ustavila. Prepričan sem, da bosta Ljubljana in HK SŽ Olimpija v sezoni 2021/22 del IceHL. Zadnja leta smo dosegli naše zastavljene cilje, tako na športnem kot poslovnem področju. Zato ne glede na trenutno situacijo naši cilji ostajajo visoki. Želimo si osvojiti naslov državnega prvaka, naslov pokalnega prvaka in Alpsko hokejsko ligo. Pri tem želimo ostati zvesti naši zavezi, da moštvo sestavljajo pretežno slovenski igralci. Rad bi se zahvalil vodstvu IceHL za podporo, zaupanje in pozitiven odnos do našega kluba."

V tej sezoni hokejisti SŽ Olimpije želijo osvojiti naslov državnega prvaka, naslov pokalnega prvaka in Alpsko ligo, ki se bo začela 3. oktobra.

Boj za Pokal Slovenije že čez dva tedna
Zmaji so sezono začeli z dvema zmagama na Madžarskem, v soboto so na pripravljalnem srečanju premagali MAC v Budimpešti s 4:3, nato pa še ekipo DEAC Jegkorong s 5:4. Zelo zanimiva bo Poletna liga na Bledu, kjer bo naslednjo soboto na sporedu prvi derbi z Jeseničani. Zares se bodo z železarji udarili v polfinalu Pokala Slovenije, ki bo od 16. do 19. septembra potekal v Tivoliju.