Dvorana Tivoli bo gostila svetovno prvenstvo divizije I od 27. aprila do 3. maja. Leta 2001, 2007 in 2010 se je risom uspelo prebiti med elito v dvorani na Celovški 25. Foto: www.alesfevzer.com
Dvorana Tivoli bo gostila svetovno prvenstvo divizije I od 27. aprila do 3. maja. Leta 2001, 2007 in 2010 se je risom uspelo prebiti med elito v dvorani na Celovški 25. Foto: www.alesfevzer.com

Osnovni motiv obeh logotipov je ris, ki je simbol slovenskih hokejskih reprezentanc že vse od sezone 2001/02, ko je slovenska članska izbrana vrsta prvič v zgodovini samostojne države zaigrala v elitni diviziji svetovnega hokeja.

Udeleženci kongresa so potrdili, da bo prvenstvo potekalo od 27. aprila do 3. maja 2020 v dvorani Tivoli, kjer se bodo naši risi pod taktirko novega selektorja Matjaža Kopitarja bojevali za vrnitev med svetovno hokejsko elito.

Tivoli je gostil že devet hokejskih prvenstev IIHF, zadnjič pa je bil prenovljen leta 2000, za tokratni turnir pa je predvidena nova posodobitev, s katero bodo tudi po koncu tekmovanja izboljšane možnosti za hokej v Tivoliju. Prav to je, poleg finančnih razlogov, eden izmed osrednjih argumentov za odločitev HZS-ja, da prvenstvo priredi na tivolskem ledu.

Rakovec: SP se po desetih letih vrača v hram slovenskega hokeja
Svetovno hokejsko prvenstvo se po desetih letih vrača v hram slovenskega hokeja – dvorano Tivoli, kjer je dosegel prvi največji uspeh – uvrstitev v elitno divizijo svetovnega hokeja. Neverjetna navijaška atmosfera bo zagotovo največji čar prvenstva. Bližina mestnega jedra glavnega mesta ponuja veliko dejavnosti po hokejskem spektaklu, bližina slovenskih turističnih biserov pa priložnost za zanimive dnevne izlete v prostih dneh,” je dejal predsednik HZS-ja Matjaž Rakovec.

Začetek prodaje vstopnic za tekme svetovnega prvenstva je načrtovan v prihodnjih tednih, potem ko bo dokončno določen razpored tekem svetovnega prvenstva. Risi se bodo srečali s Francijo, Avstrijo, Južno Korejo, Madžarsko in Romunijo.